Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Gençlere iş önerisi: VAR hakemi olun

Gençlere iş önerisi: VAR hakemi olun

İttifak Holding Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında sahasında karşılaştığı Gaziantep FK'yi 4-1 gibi net bir skorla mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı.
 
Ama ne maçtı!
 
Maçı izlerken adeta saçımı başımı yoldum.
 
Eleştirdiğimden değil, bol bol gol izlemek istediğimden söylüyorum bunu. 4-1 gibi ezici bir skora rağmen, Konyaspor’un çok daha fazlasını atmasını istedim. İzlemelere doyamadık… Neler kaçırdık neler… Bu güzel oyuna yakışan bol bol goldü.
 
Maçın yıldızı tabi ki Konrad Michalak’tı.
 
“Rüzgarın oğlu” betimlemesini sonuna kadar hak ediyor. At önüne uzun topu, yaslan arkana. Karnımızı kaşıya kaşıya izledik bu maç onu.
 
Hızına, arkalara sarkışına her zaman hayrandık ama bir de ayağı düzgün olsa derdik her maçta.
 
İşte o Michalak, bu isteğimizi bu maçta yerine getirdi. Çok güzel bir asist ve üstüne bir de güzel bir gol.
 
Michalak bu bilinçle oynarsa çok başka şeyler konuşuruz zaten.
 
Maçın yıldızı Michalak’tı elbette ama maçın bir de güneşi vardı.
 
Sağını solunu aydınlatan, içimizi ısıtan o isim kesinlikle Amir Hadziahmetoviç’ti.
 
Çok başka bir seviyeye çıktı. Ligimizde modern futbolu en güzel oynayan isim bence Amir Hadziahmetoviç’in ta kendisi. Oyunu okuyuşu, dar alan, kısa pas, uzun pas, koşu yolu… Futbolun bütün gereklerini çok iyi uyguluyor. Her şeyden önce basit ve akıllı oynuyor. Attığı gol için ise ne desek az kalır.
 
Zaten bütün gözler onun üstündeydi, o da her maçta üzerine düşeni yapıyor, kendisini beğenenleri haksız çıkartmıyor. Eğer oyun içi bağlantısındaki gücünü, ceza alanı önünden attığı goldeki gibi efektif aksiyonlarla da süslerse, Avrupa’nın orta düzey üstü takımlarına rahatlıkla transfer yapabilir.
 
GENÇLERE İŞ ÖNERİSİ: VAR HAKEMİ OLUN!
 
Sevgili genç kardeşlerim, sizlere çok iyi bir iş önerim var.
 
Ne yapın edin kesinlikle VAR hakemi olun.
 
Belli ki Türkiye’de bu alanda büyük bir boşluk var. Belli ki TFF’nin elinde Erkan Engin’den başka VAR Hakemi kalmamış.
 
Yoksa, Çaykur Rizespor deplasmanında Konyaspor’u çatır çatır doğrayan, skandal kararlara imza atan Erkan Engin’in, körün gözüne parmak sokar gibi bu maça da atanmasının başka bir açıklaması olamaz.
 
TFF’nin elinde başka VAR Hakemi kalmamış sanırım. Ya da aklımızla alay ediyorlar.
 
Sevgili gençler, Eğer Erkan Engin bu işi hala yapabiliyorsa, siz çok daha iyi yerlere gelirsiniz emin olun. O yüzden şahsen ben de gazetecilik yaparken ek meslek olarak VAR Hakemi olmayı düşünüyorum. Yani çok rahatlıkla üstesinden gelebileceğimi de düşünüyorum. En az Erkan Engin kadar iyi yaparım bu işi.
 
Neyse çok yüklenmeyelim, adamcağız bu maçta en azından günah çıkardı.
 
Konyaspor’un maçlarında daha önce pek çok kez sarı kartla geçiştirilen pozisyon için bu maçta kırmızı kart çıkarıldı. Pozisyon normal şartlarda kırmızı kart ama açıkçası sarı kartla geçiştirilse de ses çıkaran olmazdı. 
 
Neyse ki Erkan Engin bu defa görevini yapıp maçın orta hakemini uyarmayı akıl etti.
 
EY TFF VE MHK, HAFTAYA RİZE’YE YİNE JEST YAPIN!
 
Türkiye Futbol Federasyonu’na bir çağrım var.
 
Son haftalarda Çaykur Rizespor’a uyguladığınız pozitif ayrımcılığı lütfen önümüzdeki hafta da devam ettirin. Fenerbahçe karşısında Çaykur Rizespor’a mutlaka sahip çıkın!
 
Hatta mümkünse Fenerbahçe kalesinin önünde VAR çizgisi teknolojisini geçici olarak devre dışı bırakın. Mümkünse Fenerbahçe’yi de sahada eksiltin ki Çaykur Rizespor bir şekilde ligde kalsın.
 
Bakalım gönlünüzde bu defa Çaykur Rizespor mu ağır basacak yoksa Fenerbahçe mi?
 
MHK SONUNDA İSTİFA ETTİ!
 
Olması gereken oldu ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu ve MHK yönetim kurulu istifa etti.
 
Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen ve yönetiminin çağrıları karşılık buldu.
 
Nihayet olması gereken oldu.
 
Valla kim ne söyler bilmiyorum ama ben MHK’nın bu istifasının arkasında Konyaspor yönetiminin ve taraftarlarının yaptığı lobi girişimlerinin etkili olduğunu düşünüyorum. Konya’yı hiç de küçümsemeyin…
 
Öte yandan TFF’nin bu topal ördek, tatsız tuzsuz, dalsız budaksız yapısıyla daha göreve ne kadar devam edeceğini de merak ediyorum. Nihat Özdemir gitmişti, şimdi MHK da gitti. TFF’nin bir an önce baştan aşağı yenilenmesi gerekiyor…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR