Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Ticaret Bakanlığı bu defa iyi iş yaptı!

Ticaret Bakanlığı bu defa iyi iş yaptı!

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrasında çevre illerde kiralarda yüksek fiyatlar oluştu. Deprem riski düşük olan illerde kiralar yüzde 40 arttı.

Sadece ev kiraları mı?

Ev eşyalarından mobilyaya, beyaz eşyadan çocuk ürünlerine, gıdadan elektronik eşyaya, hilti, matkap, baltadan tutun da çadıra kadar çok farklı alanlarda utanmaz ahlaksız fırsatçılar türedi. Hatta konteyner konusunda bile aç gözlülük yapanlar oldu.

Ülkemizin büyük bir kısmı kenetlenip varıyla yoğuyla deprem bölgesine koşarken, bazılarımız kendi evini bila bedel kardeşlerine açarken bunlar da yaşandı.

Uzun yıllardır sürekli yazıp durduğumuz ‘sarı site’ özellikle ev kiraları konusunda ne kadar ahlaksız bir toplum olma yolunda ilerlediğimizi bu defa da yüzümüze vurdu!

Konya’da bazı hayırsevmez ev sahipleri bir anda fahiş kira zamları uygulamaya başladı. Daha düne kadar 4-5 bin TL bandında olan daireler şu anda 7-8 bin TL bandına kadar yükseldi. Hatta 15 bin TL kira isteyen ev sahipleri bile var.

1+1 evine 4+1 dairenin üstünde kira isteyenler de mevcut.

Bütün Konya kenetlenirken, Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere; Karatay Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Meram Belediyesi, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya İl Müftülüğü, Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi daha buraya ismini sığdıramayacağım onlarca resmi kurum depremin ilk anından bu yana deprem bölgesine adeta kamp kurup gece gündüz çalışırken içimizdeki çürük elmalar bizi utandırmaya yetti de arttı!

Konya’nın iş dünyası, vatandaşı, köylüsü, çiftçisi, memuru, öğrencisi herkes karınca kararınca yardım yaparken, deprem fırsatçılığı yapanlar bizi utandırdı!

Diyecek çok şey var aslında bu konuda ama ne söylesek boş.

Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz, paranın kölesi olan bu aç gözlüler unutmamalı ki; Allah dilerse, fırsatçılık yaparak bizi utandırdıkları o daireleri, villaları, rezidansları da tıpkı depremden dolayı yerle bir olan çok lüks sitelerin akıbetine uğrayabilir.

Mülkün sahibi Allah’tır, o dilerse her şey olur.

Bilmem anlatabildim mi!...

FİRSATÇILARA 100 BİN TL CEZA!

Sevgili okurlar 2018 yılından bugüne kadar bu konularda herhalde onlarca kez yazı yazmışımdır. Ne üzücüdür ki bu konularda ne kadar yazsak da söylesek de boş yere kürek çırpıyorduk.

Açıkçası Ticaret Bakanlığı’nın da bu konuda çok pasif davrandığını her fırsatta dile getiriyorduk.

Ta ki düne kadar.

Ticaret Bakanlığı özellikle deprem fırsatçılarına yönelik radikal adımlar atmaya başladı.

Son zamanlarda Konya’da, ev kiralarına fahiş fiyat uygulayan emlakçılara ve ev sahiplerine yönelik atılan adımlar bir nebze olsun içimizi soğuttu.

Konya Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri hazırladıkları tutanakları Ticaret Bakanlığı’nın Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderiyor. Kurulca fahiş fiyat artışı belirlenmesi halinde bu kişilere 100 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacak.

Konya Ticaret İl Müdürlüğü ayrıca; gıda, çocuk bezi, temizlik ürünleriyle ilgili de çalışma başlattı.

Bu adımların devamının gelmesini diliyor, Ticaret Bakanlığı’nın çalışmalarına hız kesmeden devam etmesini temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR