Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Deprem Notları

Deprem Notları

Geçtiğimiz gecelerde Konya’mızda hissedilen depremler, ege bölgemizde sıradan olaylar mesela… Deprem bölgesinde ise çok daha büyükleri günlerdir artçı olarak devam ediyor ben yazımı yazarken artçı sayısı altı bin civarındaydı.

Hissettiğimiz depremler bizleri ne kadar korkuttu değil mi?

Deprem bölgesinde depremi hissetmekle kalmayıp yıkımı yaşayan insanlarımızın yerine koyabildik mi kendimizi?

Onların neler hissettiklerini ya da hissedemediklerini anlayama çalıştık mı?

Günlerce yardım seferberliğinde koşturan milletimiz öylesine göğsümüzü kabarttı ki. Kimi elinde ne varsa deprem bölgesine yollamak için toplama merkezlerine getirdi kimi benim de yardımda payım olsun diyerek yardım merkezlerinde gönüllü çalıştı, kimi para yardımı yaptı, kimi iş makinesini, tırını kaptı yola çıktı, kimi göçükten bir can kurtarabilir miyiz umuduyla yola düştü herkes öyle bir tek yürek oldu ki gururlandık…

Konya’mız ise bambaşka bir duruş sergiledi. Büyükşehir Belediyemizin bizzat Uğur başkanın koordinasyonunda tüm ilçeler tüm unsurlarıyla Hatay’a akın ettiler.

Reklam yapmak için değil, biz şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz paylaşımları için değil yara sarmaya can olmaya bir cana dokunmaya gittiler.

Günlerdir Hatay’da göçüklerde varlar, ekmek yapıyorlar, yemek dağıtıyorlar, yol yapıyorlar, yangın söndürüyorlar, su şebekelerini yeniliyorlar ve günlerdir Uğur başkan ve ekibinin yaptıklarını başkaları sanki kendileri yapmış gibi paylaşıyor… Bazı dinozor gazetecilerde sosyal medya hesaplarından en çok onlar çabaladı, sahada en çok onlar vardı diye sosyal medya belediyelerini överek algı yapıyorlar. Biliyorum ki Uğur başkanın da ekibinin de umurunda değil bu algı operasyonları.

Konya’mız her zaman darda olanın zorda kalanın yanında olmaya devam eder.

Ben Başkanımızdan, gönüllülerimize deprem bölgelerine yardım için seferber olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Yukarda övgüyle bahsettiğim hassasiyetimizi yeni bir safaya taşıma vakti geldi.

Kalıcı konutlar çözülene kadar bir çok depremzede şehrimize misafir olacaklar ne olur misafirperverliğimizi en güzel şekilde gösterelim.

Kira artışlarıyla ilgili duyumlar bizi üzüyor. Bu şekilde davranışlar sergilemek fırsatçılıktır. 11 şehrin yıkımından kendine kar çıkartmaya kalkan olursa insanlığını sorgulaması lazım. Yardım tırlarının önünü kesip yağmacılık yapmakla evimi depremzedeye kiraya vermem verirsem de yüksek fiyata veririm diyen çokta farklı karakterler değil. Ne olur biraz daha empati yapalım…

Rabbim Devletimizin Milletimizin yardımcısı olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR