Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Üç puanı bir adımla kaçırdık

Üç puanı bir adımla kaçırdık

Konyaspor’u yıllardır takip edenler şunu iyi bilir ki bu kulüp taraftarına mutluluğu öyle kolay kolay bedava vermez!

Bu yıl yine 2020 yılındaki gibi bir dejavu yaşıyoruz sanki sen git bitime 6 hafta kala 36 puan yapıp rahatla tam bu iş bitti derken kağıt üstünde kolay olan iki maçıda kaybet ve yeniden korkuyu ensende hisset ligdeki en kritik haftalara girerken de şampiyonluk mücadelesi veren rakibinle ölüm kalım maçına çık.

Açıkçası maçtan önce karşımızda ürküten bir senaryo vardı. Pazar günü oynanan Antep – Hatay maçının berabere bitmesiyle bir nebzede olsa rahatladık ve bu rahatlığın oyuna da yansımasını bekledik sonuçta kaybedeceğimiz bir şey yoktu bizim asıl hedef maçımız bu değildi ama bu maçtan alınacak ekstra puan yada puanlar bize çok şey kazandıracaktı..

ALİ ÇAMDALI MODELİ

Maçtan önce çiçeği burnunda hocamız Ali Çamdalı’nın sahaya sürdüğü kadroyu görünce açıkçası biraz şaşırdık 3-5-2 mi oynayacaktık yada 5-3-2 mi Çamdalı belliki bu maça özel kafasında bir planlama yapmış ve hem orta sahayı kalabalık tutma hemde rakibin kaptığı ikinci toplarla göbekten tehlike oluşturmasını engellemek adına Uğurcan’a kritik bir görev vermiş. Amaç öncelikle rakibi durdurmak olduğuna göre bence gayet mantıklı fakat alınan bir puanın dizilişle çokta alakası yoktu. Yüksek mücadele, tam konsantrasyon ve özverili oyunumuz bize bir puanı getirdi. N’dao ofsayt nedeniyle iptal olan golden önce bir adım geride kalabilse üç puanı alıyorduk bu kritik bir maçta. Böylesine yüksek tansiyonlu bir maçtan puan almak bizim için çok ama çok önemliydi umarım bu puanı bir sonraki iç saha maçında galibiyetle taçlandırırız. İşte o zaman bu bir puan ve mücadele anlam kazanmış olur.

BİR AN ÖNCE HEDEF MAÇLARA ODAKLANMALIYIZ

Fenerbahçe maçında verilen mücadele ve alınan puan çok kıymetli fakat biz biran evvel bizi fazlasıyla yıpratan bu maçın havasından sıyrılıp asıl hedef maçlarımıza odaklanmalıyız. Bu camia artık bir rehaveti daha kaldıramaz içeride oynanacak Samsun maçında yine tek yürek olup üç puana kilitlenmeli bu işi artık büyük ölçüde noktalamalıyız bizim için sezonun maçı Samsun maçıdır. Özellikle son altı aydır verilen emek ve mücadelenin karşılığını alacağımız belkide Konyaspor tarihinin en kritik maçına topyekun hazırlanmalıyız. Hem kulüp hafızamız hem lig tecrübemiz hemde bunları defalarca yaşayarak tecrübe edinmiş taraftarımız bu yükün altından kalkacak güçtedir Allah’ın izniyle.

Samsun maçından alacağımız üç puan ve Kayseri deplasmanından alınacak bir puanla ligde kalmayı biran önce garantileyip son maça festival havasında çıkalım inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR