Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Güzel olan tek şey üç puan

Güzel olan tek şey üç puan

Öncelikle maça geçmeden önce şu konuyu belirtmek isterim ki, bizim ligde futbol oynayan , Antrenörlük yapan ve kulüp yönetmeye çalışanlara Allah ecir sabır versin tabiki bu sözüm sadece futbolun ve oyunun içinde kalıp buna kafa yoranlarla ilgili işin siyaseti ve dalaveresiyle ilgilenenler için bizim lig bulunmaz fırsat ! Nedeni ise dünyanın hiçbir yerinde son düzlükte oyuna bu kadar ara verilmez bu durum yarışma ruhuna aykırıdır. Bu kadar uzun bir arada futbolcuları yeniden lige ve mücadeleye motive etmek onları tekrardan hedefe kilitlemek çok zor. Konyaspor son bir ayda üçüncü maçına Kasımpaşa maçıyla çıkıyor. Birinci maçla ikinci maç arasında 19, ikinci maçla 3. Maç arasında ise 10 gün var. Özellikle psikolojik olarak yorgun olan takımları bu süreçte diri tutmak ve antrenman yaptırmak hiç kolay değil.

TATSIZ TUZSUZ BİR MAÇ İZLEDİK

Açık konuşmak gerekirse bu lüzumsuz aralar nedeniyle taraftarda ve şehirde kritik bir maç havası yoktu zaten böylesine futboldan soğutulan bir dönemde takımda bu durumdan etkilenmiş belliki sahadaki “oyun” a bakınca bunu net olarak gördük. Konyaspor adına sahada çok kötü bir oyun vardı. Daha önceden de aşina olduğumuz şekilde golü bulduğu anda geri çekilen ve hücumu asla düşünmeyen bir takım izledik maçın genelinde tabiki skoru korumak adına bunun bir psikolojik gerçekliği var fakat bu kadarda rakibe topu ve oyunu vermek bitmek bilmeyen dakikalara ve ekstra bir strese sebep oluyor. Allah’tan bu maç özelinde rakip Kasımpaşa da bize ayak uydurdu da bir kazaya uğramadık.

Sonuç olarak bu maçta bize oyundan çok üç puan lazımdı ve aldık çok şükür futbol şansı bugün için bizim tarafımızdaydı artık kalan 6 maçta daha rahat bir oyun ve özgüvenli bir futbol ile 8-9 puan daha toplayıp şu saçma sezonu biran evvel bitirmek tek gayemiz olmalı.

Alınan üç puan camiamıza hayırlı olsun emeği geçen futbolcuları ve deplasmana giderek takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR