Muhammed Işık

Muhammed Işık

Büyütülmüş Takım Taraftarları İyi Okusun!

Büyütülmüş Takım Taraftarları İyi Okusun!

Konyaspor’un beraberliği sonrası “ikinci lig takımını yenemediler” gibi eleştiride bulunan büyütülmüş takımların taraftarlarına sormak istiyorum.

Kendi takımlarını hangi Avrupa kupası maçında bu kadar rahat izlediler?

Adı sanı belli olmayan köy takımlarına elendikleri günleri unutmasınlar.

Avrupa Kupalarına gidip elenen hatta hiç gidemeyen takımların taraftarları mümkünse yorum dahi yapmasınlar.

Konyaspor’un onlar gibi milyarlarca borcu yok.

Biz mütevazi bir takımız. Hem kaliteli bir kadro kuruyor hem de mali açıdan disiplini elden bırakmıyoruz.

İnadına bir oyuncuya milyonlarca Euro vermiyoruz.

Siz işinize bakın, biz yolumuza devam ederiz.

Galibiyeti Hak Etmiştik

Rakibimiz Vaduz’un Konyaspor karşısında bu kadar sıkı savunma yapacağını tahmin etmemiştim. Elbette temkinli olacaklardı ama bizim kilidi aşmamız zor olmaz diye bekliyordum. Kapasitesi sınırlı bir takım olduğunu biliyorduk. Geçen sene ligi istedikleri yerde de bitiremediler ve İsviçre ikinci liginde oynuyorlar.

Konyaspor’un deplasmanda kaybetmemesi de çok kıymetliydi. Kazanmayı hak ettik mi, sonuna kadar hak ettik ama rakip oyuncular kaleye atılan tüm şutlarda kendilerini siper ettiler ve bunu bir türlü aşamadık. Çizgiden çıkardıkları toplar ve direkten dönen top da bizim için şansımızın yanımızda olmadığı anlardı. Birkaç tane etkili şut dışında bir varlık gösteremediler. Yediğimiz golde de Adil’in zamanlama hatası vardı. Yeri gelmişken tekrar söyleyeyim bu takıma bir sağ stoper şart. Bunun yanı sıra geçen yazımda da bahsettiğim gibi Konyaspor’un iyi bir golcü alması lazım. Bu tip maçlarda kilidi açacak, son vuruşları etkili bir isim almalılar. Yönetim mutlaka çalışmalarını sürdürüyor, bazı isimlerle temaslarını sürdürüyordur ama bir kazaya mahal verip Avrupa’dan elendikten sonra anlamı olmaz.

Benim tanıdığım İlhan hoca maça Muhammet Demir ile başlamaz diye beklemiştim. Uzun boyu ve bitiriciliği ile Rahmanovic’i forvet olarak değerlendireceğini düşünüyordum. Muhammet’in henüz hazır olmadığı görülüyor. Cikalleshi ve Bytyqi’nin yoklukları çok hissedildi. Maçın ikinci yarısında oyunun tek hakimi Konyaspor’du. Özellikle Endri ve Muric oyuna girdikten sonra çok hareketli bir takımımız vardı. Sağlı sollu baskımızı arttırdık. Amir’in her geçen sene gelişimine şahitlik ettik. Bu maçta da Amir takımın lideri gibi arkadaşlarını yönlendirdi. Takımın en zayıf halkası ise yine Amilton oldu. İyi olan futbolcumuzu nasıl övüyorsak bu takıma ayak uyduramayan oyuncuları da eleştirme hakkına sahibiz.

Konyaspor’un oyun yapısına ve kadrosuna güveniyorum. Sistemli bir takımız. Paldır küldür oynamıyoruz. Oynamaktan keyif alan bir takımız. Topu sahada tutan ve topun oyunda kalma süresini yükselten bir takımız. İkinci maçta bir yol kazası olmadığı sürece Vaduz’u rahat eleriz. İzlerken keyif aldığımız bir takımımız var. Konyaspor kendi sahası ve seyircisi önünde kazanmasını bilecektir.

Son olarak Vaduz maçına özel hakem kararlarını hiç beğenmediğimi belirtmeden geçmeyim. Sanki hakemin bize karşı bir garezi varmış gibi maç yönetti. İnşallah rövanş maçına iyi bir hakem atanır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR