Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Bir çuval incir mahvolmasın

Bir çuval incir mahvolmasın

Konyaspor’un Alanyaspor maçında gösterdiği performans tüm şehirde hayal kırıklığı oluşturdu. Herkes Konyaspor’un bu maçı kazanacağını ya da en kötü berabere kalacağını düşünüyordu. Son oynanan Kasımpaşa maçı göstergeleriyle neredeyse ligde kalmayı garantileyeceği bir maç bekleniyordu.

Ama hiç kimsenin beklemediği bir şey oldu…

Konyaspor maça çok kötü başladı ve hiçbir şekilde ağırlığını ortaya koymadı. Her iki yarının sonlarında yediği gollerle de maçı 2-0 mağlup bitirdi.

Tabi ki bu futbolda olabilir. Ama bu kadar büyük farklar olmasını kimse beklemiyor. Çünkü Konyaspor’un her ne kadar kadro kalitesi tartışılsa da oturmuş bir kadrosu var. Bu kalite oynanan oyunlarda üzerine koyarak devam eder diye bekliyorduk.

Alanyaspor maçı tüm şehirde bir karamsarlık oluşturdu. Hal bu iken taraftarın maç esnasında başta Soner olmak üzere gösterdiği tepkide maç sonu başkan Ömer Korkmaz ve yönetimce eleştirildi. Taraftara biraz daha sakin olması tavsiye edildi.

Başkan haklı. Çünkü geriye kalan 5 maçta hoca değişikliği, futbolculara yapılan baskının hiçbir şekilde olumlu yansıyacağını düşünmüyorum. Ayrıca Soner’in de kötü bir oyun oynadığını düşünmüyorum. Takım topyekun kötüydü. Sebebini hocanın açıklaması gereken bir oyundu. Ama bir kişinin sorumlu olacağı bir oyun değildi.

Peki, Konyaspor Alanyaspor maçında niye böyle bir sonuçla karşı karşıya kaldı?

Kanaatimce futbolcular strese girdiler. Taraftar önünde oynamanın bir sıkıntısı yaşandı. Maç başındaki Oğulcan’ın sakatlığı bunu etkilemiş olabilir. Bir de bazı futbolcuların oyuna katkısı hiç olmamasıyla diğer oyuncular da buna eşlik etti.

Önümüzde çok kritik bir Sivas maçı var. Gerçekçi yorum yapalım. En azından bir puan almak lazım. Sonra Samsunspor ve Kayserispor maçlarındaki puanlara odaklanmamız gerekecek. 6 Mayıs’taki Fenerbahçe maçı çok iyi konsantreyle alınacak bir hale gelebilir.

Bunların hepsi varsayım.

Ama gerçek şu; lig 5 maça kaldı. Ve bu 5 maçta küme düşme ihtimali olan Pendik, Karagümrük, Hatay ve Gaziantep takımlarından bir tanesi de spor kamuoyunca Konyaspor konuşuluyor. Bu sendromdan en kısa sürede çıkmamız gerekiyor. Bunun tek ilacı da Sivas maçını kazanmaktan geçiyor. İnşallah kazanırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR