Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor için güzel hafta sonu

Konyaspor için güzel hafta sonu

Konyaspor, Kasımpaşa’yı deplasmanda 2-0 yenerek ligde kalmakla ilgili derin bir oh çekti.

İstanbulspor’un Hatayspor’u, Başakşehir’in Pendikspor’u, Fenerbahçe’nin Karagümrük’ü, Ankaragücü’nün de Gaziantepspor’u yenmesiyle 3 puanlık maç, 12 puanlık maça dönüştü. Tüm rakiplerinin kaybettiği haftada Konyaspor’un Kasımpaşa’yı yenmesi gerçekten rahatlattı.

Bu nasıl oldu?

Geçtiğimiz günlerde de söylediğim gibi hoca, rakibe göre bir oyun şekli belirliyor. Aslında hiç tahmin etmediğimiz bir oyun kurgusuyla çıktı. Normalde Kasımpaşa, topu rakibe veren, ataklarla, atletik oyuncularla geçişleri çok iyi yapan bir takım. Konyaspor’un da galibiyete öncelikli ihtiyacı olduğunu düşünerek aynı bu formatta bir oyun düşünülüyordu. Fakat Konyaspor, topu rakibe verdi. Kapalı defansa karşı ne yapacağını bilemediğini gösteren ilk 10 dakika geçti. Bu sırada Konyaspor, aldığı toplarla hücuma yerleşti. Set oyunu oynadı. Ndao’nın golüyle 1-0 öne geçti. Rakibe top verip, onun oynaması beklendi ve boşluklarda da pozisyona girildi.

Kasımpaşa gerçekten çok kaliteli bir takım. Konyaspor maçını çok rahat kazanabileceklerini düşündüklerini tahmin ediyorum. Çünkü Trabzonspor ve Beşiktaş’ın puan kaybettiği hafta lig 3’üncülüğü için avantajları vardı. Onların hırs yaparak hücum etme istekleri bizim gol bulmamıza sebep oldu.

Tabi futbol şansı bizim yanımızdaydı. Ama Uğurcan ve Oğulcan’a dikkat çekmek lazım. Ellerinden geleni fazlasıyla yaptılar. Bir de Ndaoa’yı ekleyebiliriz. Gerçekten kalite farkı çok net ortaya çıkıyor. Oynadığı oyunla Konyaspor’u sürekli ileriye taşıyor.

Sıra Alanyaspor maçında. Alanya maçı bizim için ligde kalmakla alakalı köprüden önceki son çıkış. Alanya maçını aldığımızda daha derin bir oh çekerek, gelecek yılın planlarını yapmaya başlayabiliriz.

Bu oyunla Konyaspor, gelecek yılın planlarını yapmayı hak etti. Şimdiden söyleyebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR