Ali Kaya

Ali Kaya

Erdoğan fobia mı, yoksa İslamofobi mi?

Erdoğan fobia mı, yoksa İslamofobi mi?

Öncelikle Cuma’nın feyz ve bereketi üzerimize olsun. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan Cuma günü saat üçte bir müjde vereceğim dedi ve ülke genelinde bir tahmin yarışı başladı kimisi Coronaya karşı aşı bulundu dedi, kimi de Karadeniz ve Akdeniz de petrol, hidrokarbon veya doğalgaz bulunduğu yönünde tahminlerde bulunarak ortama fikirlerini beyan ettiler. Diğer taraftan vaktiyle Sayın Engin Altaylı’nın da dediği gibi “Bu hükümet Dünyanın en doğru işini de yapsa biz yanında durmayız eleştiririz kardeşim” gibi ana muhalefet yine muhalefetliğini yapmaya devam etmesi ve eleştiri dozunu en üst perdeden yapmaları ülke genelinde en çok tartışılan konuşulan konular arasında yerini aldı. Bu eleştirilerin en başta gelenleri yine ana muhalefetten geldi.

Bir kanal da doğal gaz bulundu ama bunun faturası ağır olur maliyeti artırır gibi diğer yandan başka bir siyasetçi Karadeniz de doğalgaz bulmak marifet değil gibi sadece beğenmemezlik ve beceriksizliğe varan ithamlar ülkede ki muhalefetin geldiği durumu son derece özetler nitelikte. Hele biri var ki sorsan Müslümanım der ama Başkan Erdoğan’ın müjdeyi Cuma günü açıklamasına yüksek tonla “neden Cuma kardeşim Allah’ın günümü yok ve iktidarın Cuma takıntısı var Ayasofya’yı da Cuma günü ibadete açtılar” diyerek sadece Erdoğan’ı eleştirdiğini din ile problemi olmadığını söylemeleri yok mu? sorsan Müslümanım der. Fakat Erdoğan düşmanlığı Cuma günü yapılan böyle güzel iş ve eylemleri eleştirme noktasın da maalesef neden Cuma diyecek kadar gözlerinde Sayın Erdoğan’a ve arkasında temsil ettiği İslam’a karşı bir kin ve düşmanlık besler hale geldiler.

Geçtiğimiz günlerde Giresun ilimizde meydana gelen sel felaketin de bölgeyi ziyaret eden Diyanet işleri başkanımızın hem ziyaretinden hemde giydiği cübbeden rahatsız olan belli bir kesim sosyal medya da eleştirmekten ve sözde sayın Erbaşı ve arkasında İslam’a kin kusmaktan geri kalmadığını görmekteyiz. Bu da ülkemiz de bazı çevrelerin özelikle ana muhalefetin Erdoğan'a olan düşmanlığının İslamofobi haline dönüştüğünü göstermeye yeter sanırım. Sorsan biz İslam’a değil siyasal İslam’a karşıyız derler ama cuma günü verilen müjdeye neden cuma kardeşim diye itiraz ederler.

Peygamber efendimiz tarafından “Güneşin üstüne doğduğu en hayırlı gün” olarak tabir edilen Cuma günü gibi mübarek bir günde geçtiğimiz ay Ayasofya Camisinin ibadete açılması ve geçen hafta Karadeniz de zengin ve kaliteli doğal gaz rezervinin bulunması haberlerinin Cuma günü verilmesi bazı muhalif çevreleri oldukça rahatsız etmişe benziyor.

Eleştirenlerin Cuma gününün fazilet ve hayırlı bir gün olduğundan bihaber olmalarını bırakalım adamlar utanmasalar Sayın Erdoğan’a inat Müslümanlıktan vazgeçecekler gibime geliyor artık. Olur mu olur demedi demeyin geçenler de tam Erdoğan düşmanı birinin bir sohbette “Erdoğan Cennete giderse beni cehenneme koysunlar” dediğini kulaklarımla işittim pes artık bu bağlam da Erdoğan düşmanlarının geldiği noktayı anlamamız gerekir. 

Çünkü olay kronik bir Erdoğan fobia vakası haline gelmiştir. Bu arada Latince “Erdoğan Fobia”nın Türkçe karşılığı Erdoğan fobi. Çaresi mi? böyle giderse Erdoğan fobi amansız bir hastalık olarak tıp literatürüne geçecek sanırım. Bizim böyle hastalara söyleyecek tek sözümüz var Allah ıslah etsin. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR