Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Lavantalar, güller…

Lavantalar, güller…

Karatay bu dönem resmen kabuk değiştirdi farkında mısınız?

Şehirleşme, mimari, sosyal donatı alanları, sosyal etkinlikler…

Lavanta bahçesinin ilk yılında başkan Hasan Kılca çok geniş bir alanı göstererek " Bu bölgede hem lavanta bahçesini büyüteceğiz hem de yine vatandaşlarımızın çok beğeneceği alanlar oluşturacağız " demişti.

Hasan başkan projelerini uzun vadeli projeksiyonlarla hazırlıyor. Ve gerçekten de hem çok daha geniş bir alana yayılan lavanta bahçesiyle, hem bu sene açılan Mevlana Gül Bahçesiyle bölge cazibe merkezi haline geldi.

Karatay belediyemiz lavantaları sadece ziyaret edilsin, fotoğraflara dekor olsun diye de ekmiyor. Lavantalar hasat sonrası işlenerek envaiçeşit ürün haline geliyor. Lavantalar dondurmadan, gazoza, el kreminden, kolonyaya onlarca çeşit ürünün ham maddesi.

Önümüzdeki yıllarda yine aynı bölgeye bir hayvanat bahçesinin de planlandığı müjdesini de vermiş olalım.

Başkan Hasan Kılca zaman zaman " Bir başka Karatay için çalışıyoruz " diyordu. Görüyoruz ki başkan bam başka bir Karatay’ın temellerini atıyor. Helal olsun…

Hafta sonu bizde eşimle lavanta ve gül bahçelerinde deşarj olduk. Daha yolda başlayan kalabalığı görünce kendi kendime Hasan başkana helal olsun dedim. Festival günlerinde tabi ki daha fazla bir yoğunluk oluyor. Özellikle çocuklara yönelik aktiviteler festival günlerini cazip hale getiriyor. Lakin biz festival harici günlerde de uğradığımızda yine vatandaşlarımızın o bölgeye bir teveccühü olduğunu görüyoruz. Özellikle yabancı plakalı araçların fazla olması ayrıca güzel.

Konya tüm tatil yollarının tam ortasında tatile giderken, tatilden dönerken tatilcilerin Konya’dan geçeceğiz Konya’da görülmesi gereken yerler listesi yapalım dediklerine eminim. Çevre yoluna yakın konumu ve rahatlatıcı, ferahlatıcı etkisiyle lavanta bahçesi bu listeye girmiş gibi görünüyor.

Konya turizm açısından çok önemli bir cazibe merkezi Hz. Mevlana, Selçuklu mirası tarihi alanlar, Çatalhöyük, Sille, Beyşehir ve bunların yanı sıra Tropikal Kelebek Bahçesi, lavanta bahçeleri gibi doğal güzellikleri milletle buluşturan donatı alanları gezmek için gelen herkesi günlerce mest edecek alanlar.

Gastronomi konusunda da son yıllarda bir atılım yapıyoruz. İnşallah yukarda belirttiğim transit geçişte uğranılacak şehirden, muhakkak kalınması gereken lokasyon listesine artık geçebiliriz.

Hem doğal güzelliklerimizle hem de belediyelerimizin yatırımlarıyla Konya’mız bunu hak ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR