Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Yandaş mısınız?

Yandaş mısınız?

En komik mevzulardan birine değinelim bugün.

“Yandaş” nedir? Kime denir?

Bir kere yandaş kelimesi Türk dil kurumuna göre “Birinden yana olan veya bir düşünceye, bir isteğe katılan, onu destekleyen kimse, yanlı, taraflı, taraftar” diye açıklanmış olsa da, yandaş demek muhalefete göre Ak Parti’den taraf olanlar demektir.

Özellikle sanatçılar, sporcular, iş insanları gibi toplum önünde olan insanların bilerek yahut bilmeden Ak Parti ya da Ak Parti’nin herhangi bir icraatını beğenen onaylayan kimselere muhalefet tarafından takılan isimdir. Tabi bu ismi bir aşağılama bit hakaret olarak kullanmakta olduklarını da belirtelim.

Karşı mahalledenseniz AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan ve icraatlarıyla ilgili övgüde bulunmak hatta onlara saygı duymak bile linçlenmeyle sonuçlanır.

Bir Televizyoncuysanız, oyuncuysanız, şarkıcıysanız ve Ak Parti’de siyaset yapmaya karar vermişseniz mesela siz en büyük yandaşsınız, oyuncunun ya da şarkıcının siyasetle işi olmamalı, ne işiniz var siyasetle, nemalanmak istiyorsunuz, hainsiniz, liyakatsizsiniz ve daha neler nelerle suçlanırsınız…

Ya tam tersi olursa?

Muhalefet partilerinden siyasete girmeye karar verirseniz?

O zaman demokrasi savaşçısı, halk kahramanı olursunuz…

Sanatçı dediğin halka hizmet etmek için her yola baş koyar olur. Futbolcu dediğin millete ve ülkeye hizmet etmeyecekte ne yapacak olur…

Oyuncuysanız mesela oooo zaten vali rolünü de mükemmel oynamıştı derler.

Tüm bu övgülere mazhar olmanın tek yolu var… Muhalefet partilerinden birisini tercih edeceksiniz mümkünse de iktidara olabildiğince uzak olup kazara da olsa iktidarın herhangi bir icraatını beğenmemiş olacaksınız.

Yerel seçimlerde İmamoğlu’nun yanından ayrılmayıp “Her şey güzel olacak” diye paylaşımlar yapıp her fırsatta Ak Parti’yi eleştirirseniz halkçı bir sanatçı, muhteşem bir demokrat, gönüllere taht kurmuş bir futbolcu olursunuz. Lakin “Sayın Murat Kurum’un adaylığı İstanbul için şanstır” falan derseniz ne olursunuz? Evet… Yandaş…

İyi mi?

Şaka gibi bir muhalefetimiz ve destekleyen kitlesi var.

İstanbul’un Muradı, Konya’nın Uğuru açıklanınca gelecek dönem için Konyalılar olarak heyecanlanmamak elde değil. Önümüzdeki dönemde İstanbul’un başında bir Konyalı olması iki kadim şehri birbirine daha da çok bağlayacaktır. Ortak projeler geliştirilmesi ve en önemlisi de Konya lobisi oluşturma anlamından önemli bir adım olacağını düşünüyorum.

Şimdiden başkanlarımıza hayırlı olsun diyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR