Abdullah Akif Solak

Abdullah Akif Solak

MHP Konya İl Yönetimi nasıl şekillenecek?

MHP Konya İl Yönetimi nasıl şekillenecek?

MHP Konya İl yönetimi değişerek Tarık Taşçı sürpriz bir gelişmeyle merkez tarafından göreve getirildi. MHP 10. Kurultayı’ndan sonra Konya’da sular bir türlü durulmamıştı. Konya teşkilatının akıbeti ne olacak, yönetim nasıl bir duruş sergileyecek, merkez ne yapacak gibi bir sürü konu ve soru işaretleri vardı. 2 hafta içinde MHP Konya’da gelişen olaylar bu soru işaretlerini de gidermiş oldu. Hasan Kaya yönetimindeki MHP Konya İl Teşkilatı’na merkezden gelen bir yazı, Kaya ve yönetiminin görevini sonlandırdı. Bundan sonra akıllara takılan yeni soru, yeni il başkanı kim olacak idi. Ancak Tarık Taşçı’nın merkez tarafından atanmasıyla, bu soru da kısa bir süre içerisinde cevaplanmış oldu.

MHP Konya İl Teşkilatı hakkında kısa bir bilgi turu ve hatırlatma yaptıktan sonra şimdi MHP ile ilgili asıl konumuza geçelim. Önceki gün akşam Yenigün Gazetesi editörü gazeteci arkadaşım Hasan Ayhan ile birlikte çiçeği burnunda başkan Tarık Taşçı Bey’i aradık. Başkana hem hayırlı olsun diyelim hem de yeni süreci gazeteci olarak ilk bizler değerlendirelim diye kendisinden randevu talep ettik. Sağ olsunlar yoğun bir tempoda olmasına rağmen bizleri kırmadı ve görüşme isteğimizi geri çevirmedi.  Öncelikle Tarık başkanla ilgili izlenimlerimi aktarmak istiyorum. Tarık Bey bende iyi bir izlenim oluşturdu. Genç, heyecanlı, güler yüzlü, donanımlı bir şahsiyet. Bu açıdan Tarık başkan Konya’da MHP adına iyi bir tercih olmuş diye düşünüyorum. Başkanla bundan sonraki süreçle alakalı kısa bir değerlendirme yaptık. Öncelikle Devlet Bahçeli’yle görüşmesini ve Bahçeli’nin Konya’ya bakışını sorduk kendisine. Başkan Bahçeli’nin Konya’ya büyük değer verdiğinden bahsetti. Hatta bu yüzden net tarih belli olmasa da, seçim çalışması için yapacağı mitinglerde 5. Yer olarak Konya seçilmiş. Hatta seçim çalışmalarına hızla başlanacağı için en kısa zamanda Büyükşehir adaylarını açıklayacaklarını söyledi Tarık başkan. İsim konusunda biz kendi duyumlarımızı sorsak da henüz Büyükşehir’e aday olacak isimin belli olmadığını da söyledi.

Tarık Başkan’a yeni yönetimle ilgili soru yönelttik. Yaklaşık 80 kişilik bir il yönetimi belirlenmiş ve yönetim tamamen şekillenmiş. Yeni yönetimde dikkat çeken ve benim gözüme çarpan bir husus oldu. Yönetim 3 başlık altında seçilmiş. Bunlar:

  1. 3/1 oranında deneyimli daha önce teşkilat tecrübesi olan isimler
  2. 3/1 oranında orta yaş diyebileceğim teşkilat mensuplarından isimler
  3. Yine 3/1 oranında daha genç bir yaş grubundan seçilen isimler

İle yönetim belirlenmiş. Dikkat çekici bir ayrıntı aslında. Ayrıca yönetime her iş alanından ve her kesimden kişiler seçilerek aktif olabilecek bir yönetim amaçlanmış. Tarık Başkan bu konuda oluşturdukları yönetime çok güvendiklerini söyledi. Başkandan yönetimdeki isimleri istesek de basın açıklamasıyla duyurmanın daha doğru olacağını söyledi biz de saygı gösterdik Başkana. Bugün yapılacak basın açıklamasıyla MHP Konya İl Teşkilatı isimleriyle duyurulacak. Bakalım göreceğiz yeni yönetimde kimler yer aldı. Saygı sevgi ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Akif Solak Arşivi
SON YAZILAR