Muhammed Işık

Muhammed Işık

Altın Değerinde Bir Puan Kazandık

Altın Değerinde Bir Puan Kazandık

Baştan söyleyeyim kimse alınıp darılmasın. Ucuz atlattık. Maçın başından sonuna kadar üstün oynayan, gol pozisyonlarına giren, bizi kendi sahamıza hapseden bir Adana Demirspor izledik. Konyaspor bu maçta Adana Demirspor ataklarını savuşturmaktan başka hiçbir şey yapamadı. Alınan bir puan bizim için büyük kazanç oldu.

Kadro kalitesi olarak Adana Demirspor bu ligin en iyi kadrolarından birisine sahip. Biz ise kadro kalitesi olarak bir çok takıma karşı çok daha düşük seviyedeyiz. İlhan hoca’nın takım oyunundan dolayı ligin zirvesini zorluyoruz. Bireysel anlamda çok iyi bir kadromuz yok. Rakipler ise ritim tutmaya başladı. Bizde zirveden uzaklaşmaya başladık. Yine de kötü durumda değiliz. Başakşehir’den sonra ligin en az gol yiyen takımıyız. Başakşehir, Konyaspor ve Galatasaray haricindeki tüm takımların yediği gol sayısı çift haneli sayılara ulaştı. Konyaspor gol atamıyor. Pozisyona giren ama atamayan bir takımız.

Adana Demirspor maçı özelinde bence ligin en zor takımlarından birisinden aldığımız bir puan çok kıymetliydi. Oyunla ilgili söylenecek pek bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Oyuncularımız defansif anlamda iyi bir duruş sergiliyorlar ama bu maç özelinde çok daha fazla pozisyon verdik. Akintola, Ndiaye, Belhanda iyi gününde olsa bu maç hezimet maçımız olabilirdi. Sehic’in kritik kurtarışları takımı ayakta tutan en önemli unsurdu. Soner’in yorgun olduğu çok belli oluyor. İlhan hoca hala Soner’de ısrar ediyor ama bazı oyuncuların ara ara dinlendirilmesi gerekiyor. Diouf ilk onbir başladığı ilk maçında golle buluştu. Bence ilk onbir oynamaya devam etmeli. Adana Demirspor maçında ofansif anlamda varlık gösteremediğimiz için çok bir şey söylemek doğru olmaz ama önde baskı kurup rakip ceza sahasında topla fazla buluştuğumuz maçlarda iş yapacaktır.

Ben hala Uche Ikpeazu’nun bu maliyetle neden kulübede oturduğunu merak ediyorum. İlhan hoca’nın istediği bir oyuncu olmadığını düşünüyorum. Hiçbir hoca oynatmayacağı oyuncunun transfer edilmesini istemez. Hal böyle olunca bu transferin bir yönetim transferi olduğu bariz bir şekilde anlaşılıyor. 7 maçta sadece 47 dakika forma giyen bir oyuncudan bahsediyoruz. Maliyet olarak muhtemelen takımın en maliyetli oyuncusu Uche Ikpeazu’dur diye tahmin ediyorum. Takımı en iyi bilen İlhan hoca ve işini iyi bilen bir hoca olduğu için de biz sadece gördüklerimiz üzerinden yola çıkıp yorumluyoruz.

Kasımpaşa maçı ile 3 maçlık galibiyet hasretimizi sona erdirelim ve artık çıkışa geçelim. Trabzon maçı öncesi takımın moralleri de yerine gelmiş olur. Rahmanovic’in bölgesinde Muhammet Demir’i denemekten zarar gelmez. Mame ve Uche’nin arkasında daha etkili olabilir. Karar İlhan hocanın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR