Erol Çimen

Erol Çimen

Karın hatırlattıkları

Karın hatırlattıkları

Yıllardır ilk defa kar görüyor gibiyiz. Hep birlikte şaşırdık, mutlu olduk, eğlendik, en önemlisi şükrettik.  Uzun zamandır beklenmesine rağmen neden bu kadar şaşırdık hala anlayabilmiş değilim. İlkokulda öğrendiğimize göre kışlar soğuk ve yağışlı, yazlar ise sıcak ve kurak geçer. İnşallah değişmemiştir.

Karın keyfini çıkaranlar bir tarafa,  kamunun ilk defa ufo gören masum köylü gibi davranmasına hiç anlam veremiyorum. Karın ne zaman yağacağı, ne kadar yağacağı belliyse eğer belediyelerimiz meteorolojiyi takip etmiyor demek ki.  Valilik ve Milli Eğitim'de sonra ana kadar adrenalin olsun diye tatil kararını bekle etmiş olabilir. Mimar ve mühendislerimiz Akdeniz Bölgesi'nde yetiştiği için çatıların göçmesi normal karşılanabilir. Vatandaş olarak biz de kar lastiği uygulaması dış güçlerin oyunu olabileceği için bu olaya bir sıcak bakmadık.

Sırf ihmalkarlığımız ve vurdumduymazlığımız yüzünden hayatı kendimize çekilmez hale getirdik. Belki sırf bu yüzden yıllarca "beyaz çile, beyaz esaret" dendi. Sizi bilmem ama ben bu lafları duydukça söyleyenlerin ağzına küreğin tersiyle vurasım geliyor.

 Oysa kar saflıktı, masumiyetti, mutluluktu masum çocukların ve Alaattin Tepesinde çocuklarla birlikte kayan masumiyetini kaybetmemiş ihtiyarların gözünde. Enteresan bir milletiz vesselam.

Ama genel olarak karın güzellikleri daha çok.

Çocukları başta olmak üzere genci yaşlısı herkes kar keyfi yaptı. Her yerin beyaza büründüğü alanlarda eğlenerek zaman geçirdi.

Haberlerden takip ettiğimiz kadarıyla da vatandaşlar karın zevkini doya doya yaşadılar. Yurdumuzun gizli sanatkarları kendilerini gösterdi. Kardan adamları hiç saymıyorum bile. Kardan  araba yapanlar bile vardı. Kapı önlerindeki karlar ile çeşitli modeller ile kardan adam yaptılar. Adeta bir sanatçı gibi kara şekil verdiler. Kısaca kar bize iyi geldi ve son zamanlardaki zor günlerden sonra biraz nefes almamızı sağladı.

Bugünden itibaren haftada bir kere Pazar günleri bu köşeden sizlere sesleneceğiz. Gördüklerimizi, düşündüklerimizi dilimizin döndüğünde Konya gündeminin etkili basın organı Yeni Haber’de tutmaya çalışacağız. Bu yazıda da yıllardan sonra bu kadar etkili olan kar yağışından dolayı gözlemlerimizi aktardık. Allah utandırmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR