Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor 1 attı 3 aldı

Konyaspor 1 attı 3 aldı

Geçen haftaki İstanbulspor galibiyeti sonrasında endişelerimizi dile getirmiştik. Bu hafta Konyaspor geçen haftaki kaygılarımızı gideren bir futbol oynadı. İlhan hoca bence yine klasını konuşturdu. Rakip sahada yapılan baskı ve hızlı pas trafiği ile Fenerbahçe neye uğradığını şaşırdı. Herkesin beklentisi Fenerbahçe’nin oyuna ağırlığını koyması yönündeydi ama Konyaspor yine ters köşe yaptı.

Maçın enteresan olaylarından birisi de onbire onbir oynanan oyunda daha etkili olan Konyaspor, rakibin bir kişi eksilmesi ile birlikte oyundaki ağırlığını kaybetti. Adil’in oyundan atılması ile birlikte oyuna yine ağırlığını koyan Konyaspor eleştiri oklarını üzerine çeken Muhammet Demir’in kafa vuruşu ile öne geçti. Burada yine sezona hızlı başlayan ve etkili oyunu ile dikkatleri çeken Zymer faktörü devreye girdi. Konyaspor yönetiminin Zymer ile sözleşme uzatmasını bekliyoruz. İnşallah bir aksilik yaşamayız. Konyaspor ile Zymer’in kimyası tuttu.

Ligin en çok gol atan takımı Fenerbahçe’den gol yemedik. Gol yemediğimiz gibi net pozisyon da vermedik. Konyaspor dersine iyi çalışmış. Benim aklıma takılan Adil ve Uğurcan’ın her an kart görme potansiyellerinin rakipler tarafından kullanılıyor olması. Maçın ikinci yarısı başlamadan maçı izlerken hızlı oyuncularla Adil’in üzerine oynayabilirler demiştim ve öyle de oldu. Eksik kalmak her zaman bir dezavantajdır. Sezon boyunca bu sıkıntıya düşmekten endişe ediyorum. Her iki oyuncu da henüz o formanın sahibi olamadı. Görünüşe göre de stoper transferi olmayacak.

Uche İkpeazu için de bir parantez açmak istiyorum. Ben hantal duruşundan dolayı gol yollarında başarılı olacağını hala düşünmüyorum. Boy avantajından yararlanmak için Zymer ve Muric’in nokta atışı ortalarla beslemesi lazım. Dün süre aldığı zaman diliminde fiziğini kullanarak ilerde top tutmasını ve çaprazdan o açıdan attığı sert şutu beğendim. Sosyal medyada onun için yapılan paylaşımlar ise yüzümüzü güldürdü. İnşallah alınacak olan forvet transferi ile birlikte herkes üzerine düşeni yapıp Konyaspor’un yakalamış olduğu çıkışı sürdürürler.

Fenerbahçe maçında alınan galibiyet moral açısından da ligdeki sıralama açısından da çok önemliydi. Geçen hafta sevindik ama abartmadık fakat dünkü galibiyeti kutlamak en doğal hakkımızdı. Biraz daha gol yollarında etkili olsak skor çok farklı olurdu. Önümüzdeki hafta Giresun deplasmanı var. Hiçbir maç kolay değil. Bir hafta beş atan bir sonraki hafta beş yiyebiliyor. Dikkat etmek ve rehavete kapılmamak gerek. Kalın selametle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR