Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor dengeleri bozdu!

Konyaspor dengeleri bozdu!

Sezon başından beri Konyaspor’un ligin zirvesine oynaması birçok planları alt üst etti. Yayıncı kuruluş, TFF, MHK ve hatta ulusal basın…

Lig ikincisi Konyaspor’dan bahsederken bile Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş takımlarından örnekler vererek yine o takımları konuştular. Konyaspor’un ligin zirvesinde olmasını istemediler. Maç saatlerine bakarsanız bu çok net belli olmuyor mu? Lig ikincisi Konyaspor maçlarını gündüz oynuyor. Ama ligden düşmeme mücadelesi veren Galatarasay ve ligde orta sıralarda mücadele eden Beşiktaş maçlarını akşam oynuyor. Fenerbahçe’yi de bizi saf dışı ederek ikinci yapıp Şampiyonlar ligine göndermek istiyorlar.

Futbol dünyasında resmen bir tiyatro izliyoruz. Anadolu takımlarının başarılı olması istenmiyor! Trabzonspor güzel futbol oynuyor ama onlara da bir şampiyonluk sözü verildi. 2010/11 sezonundan sonra Trabzon şehrine bir nefes aldırmak, ortadaki gergin ortamı yumuşatma adına Trabzonspor şampiyon yapılıyor. İstanbul takımlarının kötü olduğu bu sezon da TFF için bir fırsat oldu. O kadar gerginim ki maçla ilgili yoruma giremedim bile!

Konyaspor iyi oynayamamış olabilir. Biz iyi oynamadan da kazanmasını bilen bir takım olduk. Konyaspor’un iyi oynamaması hakem Ali Şansalan’a Konyaspor’u sahada doğrama izni vermez! Hangi cesaretle skandal kararlara imza atabiliyorlar? Var neden bizim aleyhimize olan pozisyonlarda tıkır tıkır işlerken lehimize olan pozisyonlarda devreye girmiyor. Kalecinin görüş açısını kapatıyor diye kaç tane golümüz sayılmazken diğer takımların golleri hep sayıldı. Bunları spor kamuoyu görmüyor mu?

Çaykur Rize ligde kalsın, Fenerbahçe ikinci olsun diye Konyaspor’un hakkını yediler. Rize’nin golünde ofsayt çizgisi çizemediler. Amilton’un ikinci sarı kart görüp kırmızı kartla atıldığı pozisyon tam bir komedi. O kadar belli ediyorlar ki İlhan hocanın Amilton’un atıldığı an kafa sallamasına bakınız. İlhan hoca o an anladı dönen tiyatroyu. Şehir olarak kızgınız. Sinirliyiz. Topun sahada olmasını isteyen, futbol oynamaya çalışan bir takımın hakkını gasp edenler ve buna sessiz kalanlar elbet bu vebalin altında kalır. Bu şehir size rağmen kenetlenecek ve takımına sahip çıkacak. Şampiyonlar ligi müziği bu şehirde çalacak!

Taraftar olarak Rahmanovic tam olarak hislerimize tercüman oldu diyebilirim ama takımın hedefi var ve profesyonel oyuncuların bu tür durumlarda sinirlerine hakim olmaları gerekmektedir. Muhtemelen verecekleri ceza ile sezonu kapatacak. Takımını hedefe giden yolda yalnız bırakacak. Amilton ve Rahmanovic bu tiyatronun kurbanı oldular. Zaten kısıtlı bir kadromuz varken bu hiç iyi olmadı.

Pazar günü 13:30’da tüm Konyaspor taraftarlarını Gaziantep maçına giderek takımlarını desteklemeye davet ediyorum. Son maça kadar mücadeleye devam edeceğiz. Yönetimimiz bu maç özelinde mutlaka açıklama yapmalıdır. Centilmenlik her zaman iş görmüyor. Sesini çıkartmadığın zaman eziyorlar. Yönetimimiz sert bil dil kullanarak olan bitenlere sessiz kalmamalıdır ve kalmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR