Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor neden düşüşte?

Konyaspor neden düşüşte?

Galibiyete hasret kaldık…

4 haftadır galip gelemiyoruz…

Gol atamıyoruz! 12 maçta 12 gol… Elimizde 3 tane forvet var ama atamıyoruz. Tek gol atıp üst üste maçlar kazandık ama artık tek gol atmak galip gelmek için yetmiyor!

İyi oynarken de kötü oynarken de galip gelebilen, takım oyunu kimliği ile tüm sporseverlerin taktirini kazanan Konyaspor’da işler istenildiği gibi gitmiyor.

Konyaspor’da bir ciddiyetsizlik var. Oyuncuların top sürmesinden tutun açtıkları ortalar bile gözümüze batıyor. Özellikle kanat bindirmelerinde ortaların çoğunun rakip oyunculara çarpması, açılan ortaların dağa taşa gitmesini kabul edemiyorum. Ahmet Oğuz için maçı izlerken “orta açma özürlü” demiştim ve yineliyorum. Bu arkadaş orta açmayı bilmiyor. İnşallah Cebrail bir an önce sağlığına kavuşur ve formayı alır.

Orta alanda Amir dışında aldığımız verim SIFIR!

Onun yanında, arkasında, önünde kim oynarsa oynasın olmuyor. Amir hem stoperlerin arasına gelip top alıp oyun kuruyor hem rakibe baskı yapıyor. Soner’in yerine forma şansı bulan Oğulcan’da bu şansı iyi değerlendiremedi. İkinci yarı oyuna Bruno Paz girdi. Onun da henüz takıma katkı sağlayabildiğini düşünmüyorum. Beklentilerin altında kalıyor. Soner zaten inanılmaz bir düşüş içerisinde…

Orta sahadaki ve kanatlarda yaşadığımız sıkıntıların akabinde gözümüz Pavicic ve Muric’i arıyor.

Transfer etmek için büyük uğraş verilen Muric’e ne oldu?

10 numaralı forma verilen ve büyük beklenti içerisinde transfer edilen Pavicic nerede?

Bu iki oyuncu kadroda yok!

İlhan hoca iyi hocadır. Kendisine saygım sonsuzdur lakin son dönemde saha içerisindeki müdahalelerinde ciddi sıkıntılar var. Kadro tercihinde hatalar var. Pavicic ve Muric ile konuşup onların mental ve fiziksel olarak hazır hale gelmelerine yardımcı olması gerekir. Muhammet Demir ısrarından vazgeçmesi gerekir. Yabancı kuralından dolayı Calvo’yu çıkarıp Kahraman’ı oyuna almasına hiç anlam veremedim. Calvo’nun terse attığı uzun toplara hayran kaldım. Maç içerisinde 4-5 kere bunu yaptı. Tam ondan övgüyle bahsediyorduk ki oyundan aldı. Oyuna sonradan giren faydasız Bruno Paz yerine en kötü ihtimalle Soner’i ikinci yarıda tercih edip Calvo’yu sahada tutabilirdi. Zymer’in de sözleşme uzatıp uzatmayacağı netleştirilmeli ve gerekirse o da biraz dinlendirilmeli. Sahada var ama maçta yok!

Trabzon ve Kayseri deplasmanları çok zor olacak. Dünya Kupası arası verilmeden toplanacak puanlar çok kıymetliydi. Kasımpaşa ve Gaziantep maçları bu açıdan çok önemliydi. Bunu değerlendiremedik.

Konyaspor bu oyun tarzı ile iki maçı da fark yiyerek kaybeder. Silkelenmeli ve kendilerine gelmeliler. Adana Demirspor maçında verdiğimiz pozisyonlar aklıma gelince Trabzonspor takımında o pozisyonları golle sonuçlandıracak çok kişi olduğu aklıma geliyor. Zor maçlar bizi bekliyor.

Konyaspor yavaş yavaş orta sıralara oynayan takım olma yolunda ilerliyor. Ne yapıp ne edip dişlerini tırnaklarına takacaklar bu iki maçtan en az 4 puan çıkartacaklar ki zirve yarışından kopmayacağız mesajı verecekler. Takımın mental olarak toparlanması adına Dünya Kupası arası ve bu iki karşılaşma çok önemli…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR