Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor'dan Çok İyi Başlangıç

Konyaspor'dan Çok İyi Başlangıç

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne güzel bir başlangıç yaptık. Keyfimize diyecek yok. Bate Borisov’un kendi liginde lider olması, Avrupa liglerindeki tecrübesinden dolayı ben rakipten çekiniyordum. Bu kadar kolay maç olacağını, televizyon başında bu kadar keyifli maç izleyeceğimizi hayal edememiştim. O kadar rahat maç izledik ki sanırım ülkemizi temsil eden takımlar içerisinde Avrupa maçlarında daha önce bu kadar rahat maç izlememişizdir.

Maça iyi başladık. Top hakimiyeti bizdeydi. %77 gibi çok yüksek bir topa sahip olma yüzdemiz vardı ve istediğimiz golü de bulmuştuk. Rahat oynuyorduk. Uğurcan’ın kırmızı kart görmesi ile biraz geriye yaslanmak zorunda kaldık. O zaman zarfında rakip Bate Borisov biraz cesaretlendi. İlhan hoca devre bitimine kadar Soner’i Calvo’nun yanına çekerek devreyi gol yemeden tamamlamayı hedefledi.

İkinci yarıda Adil’in oyuna girmesi ile yine defansif anlamda her zaman oynadığımız oyun sistemine döndük ama bir kişi eksik kalmanın akıllı bir oyunla saha içerisinde nasıl tolere edilebildiğine şahitlik ettik. Bu arada yeni transferimiz Calvo’yu da beğendim. Geriden oyun kurması ve müdahale zamanlaması iyiydi. Cikalleshi’nin akıl dolu pası ve Michalak’ın harika bitiriciliği ile farkı ikiye çıkararak iyice rahatladık. Bir kişi eksik olmamıza rağmen rakibe net pozisyon vermedik. Oyuna ağırlığını koyan, şekillendiren yine Konyaspor oldu. Muric’in son uzatmalarda bulduğu golle de tur kapısını sonuna kadar araladık.

Maçın genelinde ne yaptığını bilen, kendi sisteminden asla taviz vermeyen bir Konyaspor izledik. İzleyen herkes de ortaya koyulan futboldan keyif aldı. Skora yatan, zamana oynayan, futbolu çirkinleştiren takımları daha önce çok gördük ama Konyaspor uzatma dakikalarında bile gol atmak için oynayan futbolun güzelliklerini izleten bir takım görüntüsü verdi. İlhan hoca bir kişi eksikken bile bir sistem dahilinde oynadı. Amir’in ilk golde topu kendi ceza sahası önünden rakip ceza sahası önüne kadar kusursuz sürüşü, rakipleri terse çekip Zymer’in önünü boşaltması onun kendisini her geçen yıl geliştirdiğinin ispatıdır. Umarım takımda kalır.

Transferlerimizin ne denli nokta atışı olduğunu da gördük. Bu anlamda yönetimimize ve başkan Fatih Özgökçen’e teşekkür ederiz. Hem kulübün mali açıdan disipline edilmesi hem de yeni transferlerin ince elenip sık dokunarak transfer edilmesi büyük bir başarıdır. Bunu maç sonunda İlhan hoca’da söyledi. Saha içerisinde oyuncuların ve teknik heyetin kafasını karıştıracak hiçbir sıkıntı yok. Onlar işini başarı ile yapıyor, biz sahada kendi işimizi yapıyoruz dedi. Bu birliktelik ve uyum inşallah hiç bozulmadan daim olur.

İkinci maçta skor avantajı bizde olacak ama Konyaspor kendi sahasında ve seyircisi önünde yine kendi futbolunu oynayarak turu geçen taraf olacaktır. Biz takımımıza güveniyoruz. Tıklım tıklım dolu bir stadyumda taraftarlarımız ile turu geçip turu geçmenin sevincini hep birlikte yaşayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR