Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Acı reçete!

Acı reçete!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları arttı.

Karara göre kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi. Otogazda ise 5,77 lira ÖTV alınacak.

ÖTV kararlarının ardından benzin ve motorin grubuna 6 TL zam geldi. Böylelikle, benzinin litresi 28 TL’den 34 TL’ye, motorinin litresi ise 26 TL’den 32 TL’ye yükseldi. Otogaz grubunda da 2,80 TL ÖTV artışı yapıldı.

Maalesef bu fahiş vergi artışı hepimizin çok canını sıktı.

Kira fiyatlarındaki artış ve gıda fiyatlarındaki önlenemez fırsatçılık yüzünden zaten canı burnunda olan milletimiz, bir de akaryakıta gelen bu zamla birlikte artık nefes alamaz hale gelmiştir.

Akaryakıttaki bu yükselişin, bu hafta itibarıyla iğneden ipliğe her üründe önlenemez bir fiyat yükselişine, bunun da enflasyonda yüksek bir artışa sebep olacağı açıktır.

Ne yazık ki seçim ekonomisinin ülkemizi getirdiği yer karanlıktan da karanlık bir tabloya doğru gidiyor.

EYT gibi gereksiz bir uygulama, asrın felaketi bir deprem, memur ve kadrolu işçi maaşlarındaki akıl almaz zamlar ile bunun böyle olacağı zaten belliydi.

Kimsenin kızmaya hakkı yok!

43 yaşında emeklilik istersek bu durumu ön görmemiz gerekiyordu. Tüm dünyada emeklilik yaşı 62-65 arası planlama yapılırken muhalefet baskısı ile ve seçim kaygısı ile yapılan uygulamanın sonucunun bu şekilde olacağını bilmemiz gerekiyordu.

Bize çok tepki gösterecekler ama memur maaşları ile emekli ve asgari ücret arasındaki uçurumu oluştururken bunun sonucunun böyle olacağını bilmemiz gerekiyordu!

Ülkemizin bir kere bu masa başı iş sevdasından acilen kurtarılması gerektiğini hepimizin bilmemiz gerekiyordu!

Yarısını işten atsak ülkenin hiçbir şey kaybetmeyeceğini bildiğimiz halde, işe yaramayan bütün beyaz yakalılara aynı muameleyi yaparken, bunun sonucunun ülkeyi felakete götüreceğini bilmemiz gerekiyordu.

Üretmek, üretimi teşvik etmek dururken, hazır yiyiciliği teşvik ettiğimizi, bunun sonucunun çok kötü olacağını bilmemiz gerekiyordu.

En kısa sürede tartışılmaya açılması gereken konu 657 iken, 657 şemsiyesi altına girmeyi daha da cazip hale getirirken bunun sonucunun böyle olacağını bilmemiz gerekiyordu.

Türkiye’de KPSS kuyruğunda ömrünü geçirip, devlet memuru olacağım diye bekleyerek üretime 1 gram katkı sunmadan, hiçbir risk almadan hayatının yarısını geçiren bir ordu olduğunu ve bu orduyu bir an önce üretime kazandırmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyordu.

Daha uzaaar gider!

2 yıl daha çok ciddi sıkıntılı politikalar olacaktır diye düşünüyorum. Allah milletimize sabır versin. Ayağa kalmak zahmetli iş. Hep beraber göğüsleyeceğiz. Sonrası aydınlık inşallah.

Ama şunu demeden de geçemeyeceğim!

ÖTV ile ilgili zamları, milletimizin hafızasında acı bir yere sahip olan 15 Temmuz gecesi yayımlamak şart mıydı? Bir gün sonra yayınlasanız ne olurdu? 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde, millet meydanlardayken bu zammı reva görmenin hiçbir açıklaması yok!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR