Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Ah Bu Seçim Arafesi

Ah Bu Seçim Arafesi

Başörtüsü konusundaki çıkıştan sonra CHP masaya yeni kartlar atmaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun hafız olduğunu ima eden eski CHP milletvekili Ensar Öğüt daha öncede Kılıçdaroğlu’nun Peygamber soyundan geldiğini söylemişti.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener de geçtiğimiz sene;

"Tayyip Erdoğan'ın çok saygı duyduğu, hürmet ettiği, değer verdiği, son zamanlara kadar sürekli görüştüğü bir zat-ı muhteremi bundan 5-6 ay önce ziyaret etmiştim. Bana ayrılırken dedi ki, 'Kemal Kılıçdaroğlu'na çok selamımı söyle. O dedi yakından biliyorum, bunu 'laf olsun' diye söylediğimi zannetme, Tayyip Erdoğan'dan daha imanlı bir adamdır' dedi" diye bir açıklama yapmıştı.

Hayırlısıyla ben bu sene seçim öncesi Kılıçdaroğlu’nun Umre ziyaretini bekliyorum.

Seçim öncesi bakalım daha neler görüp neler duyacağız.

Altılı masa toplantılarıyla alakalı merak ettiğim şeyler var…

Liderler pastalı börekli sıraya dönüştürdükleri toplantılarda çeyrek altın toplamaktalar mıdır?

Altın topluyorlarsa, masanın bir parçası gibi davranıp masada görünmeyen partilere çeyrekleri seçim sonrasında mı verecekler?

Geçtiğimiz günlerde Gürsel Tekin’in HDP bakanlık alabilir açıklaması gündemi sarsmıştı şimdi de CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Gürsel Tekin'nin yaptığı açıklama kendi görüşü, bu partimizin öngörüsü veya düşüncesi değildir ama HDP bakanlık alabilir. HDP bir ittifak içerisinde olursa veya kendisi tek başına yeterli bir oy alır ve hükümeti kurma yetkisini alırsa tabii ki 1 değil, 1'den fazla da bakanlığı olabilir." dedi.

Tabi bu açıklamayı okuduğumda, mecliste görev alan bir milletvekilinin hala seçimden sonra birileri tarafından hükümeti kurma görevi verileceğini zannediyor olmasına takıldım ben… Yani hükümeti kuracak olan Cumhurbaşkanı’nı seçeceğimiz gerçeğini milletvekillerinin bile tam kavrayamamış olması üzücü gerçekten.

HDP’nin bakanlıklara sahip olacağı bir ittifaka destek vermenin nasıl bir açıklaması olabilir ki?

HDP denilince; siyasi parti kardeşim ne var bunda, diye savunmaya geçenlere küçük bir hatırlatma. Öcalan’a özgürlük yürüyüşlerinde sahnede yine HDP’li vekiller vardı…

Hep söylüyorum; Amerika’da birileri el kaide liderleri için güzellemeler yaparak yürüyebilir mi?

Yürüseler nasıl bir tepkiyle karşılaşırlar?

Bizde de aynı tepkiye karşılık verilmesini talep ediyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR