Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

AK Parti Konya’da 3 isimle yola devam etmeyecek!

AK Parti Konya’da 3 isimle yola devam etmeyecek!

AK Parti'de mahalli idareler seçimleri için aday adaylığı başvuruları başladı. 17 Kasım'a kadar devam edecek olan müracaatlarda alınacak bağışlar Gazze’ye gönderilecek.

Bu anlamlı hareket için AK Parti’yi tebrik etmek gerek.

Aday adaylığı sürecinin herkes adına hayırlı olmasını diliyorum. Geçmiş seçimlere göre de çok hareketli bir süreç yaşanacağını açıkçası düşünmüyorum.

Muhalefetin bu parçalı bulutlu hali, Cumhur İttifakı’nın özgüveni yüksek durumu, ülkemizi henüz seçim havasına sokmadı, dozajı biraz düşükmüş gibi görünüyor

En azından şimdilik eskisi kadar hararetli bir süreç henüz başlamadı, belki de hiç yaşanmayacak.

Tabi bu durumun Cumhur İttifakı’nda bir rehavet oluşturmaması gerekiyor.

Millet İttifakı ki öyle bir ittifak da kalmadı, bu seçimlerde de işi hayli zor görünüyor. Her kafadan bir ses çıkıyor.

Bakalım süreç neyi gösterecek…

Konya’daki siyasi gündem ise eskisiyle hemen hemen aynı. Sadece bu seçimlerde bir aday adaylığı enflasyonu henüz gözlemleyemiyoruz.

Eskiden aday adaylık süreci başlar başlamaz başvurular yoğunlaşır, önümüze bir sürü isim gelirdi. Şimdilik öyle bir hava yok.

Bunda sanırım mevcut Başkanların durumu çok belirleyici. Çünkü Konya’da büyük bir değişim beklenmiyor. En azından merkez ilçeler için durum böyle.

Geçtiğimiz ay, AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi öncesi Konya gündemine dair de açıklamalar yapan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, sürece dair bazı ip uçları vermişti.

Konya Büyükşehir, Karatay, Selçuklu ve Meram’da başkanların yola devam edip etmeyeceğini merak edenler için cevap verelim.

Merkezdeki dört başkan da görevlerine devam edecek. Eğer olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa değişim beklenmiyor.

Taşra ilçelerde ise değişime gidilecek.

Özellikle Beyşehir, Ereğli gibi bölgelerde bu seçimlere daha farklı hazırlanacak olan AK Parti Konya İl Başkanlığı, tüm ilçelerde yaptırdığı anketler ve kamuoyu yoklamalarıyla uzun soluklu bir süreç yürüttü.

Mevcut belediye başkanlarının durumunu da bu kamuoyu yoklamalarının belirliyor.

Bazı ilçelerde mevcut başkanlarla yola devam edilmeyecek.

KONYA’DA 3 İSMİN BAŞKAN OLMAYACAĞI BİLGİSİ VAR

Konya’da 3 ilçenin belediye başkanı ile devam edilmeyeceğinin de bilgisini verelim.

Bunlardan ilk isim Ahmet Hadimioğlu.

3 dönem kuralına takılan Ahmet Hadimioğlu, Hadim Belediye Başkan Adayı olmayacak. Seçim sürecinin en heyecanlı yaşanacağı ilçelerden biri Hadim olacak. AK Parti Konya Teşkilatı Hadim için çalışmalarını sürdürüyor.

Konya’da bir diğer değişimin yaşanacağı ilçe ise Taşkent.

Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı’nın kendi isteğiyle aday olmayacağı yönünde kulis bilgileri var. AK Parti bu sebeple Taşkent’te de önemli bir çalışma yürütecek.

Aday olmayacağı yönünde kulis bilgisine ulaştığım bir diğer isim ise Mehmet Çiğdem.

İstanbul Beyoğlu Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Basın Halkla İlişkiler ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü görevlerinin ardından Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcılığına yükselip, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Hüyük Belediye Başkanı olarak seçilen Mehmet Çiğdem’in de yerel seçimlerde kendi isteğiyle aday olmayacağı bilgisi mevcut.

İlerleyen günlerde benzer bilgilere ulaştıkça sizlerle paylaşacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR