Mohd Manazir

Mohd Manazir

ANNELER GÜNÜ!

ANNELER GÜNÜ!

Bugün Google kendi sayfasında altı çocuk ve bir anne emojisi ile ‘Anneler Günü Kutlu Olsun’ mesajını vermeye çalıştı. Birtakım insanlar bu emojiyi görünce Google’ın çok nazik, ince ve pozitif düşüncelerine sahip olduğunu sandılar. Ve unutmadan ilk mesaj annelerine atmışlar. Bazı insanlar ise çiçek sepetiyle huzur evine gidip anneleriyle fotoğraf çekti ve konu komşularına annesini çok sevdiğini bildirmek için paylaşımlarda bulundular. Mutlaka Google’ın verdiği bu mesajının bir arka planı var. Biz fark etmezse de Google yöneticileri bunun farkında olmakta.

İslam düşmanları artık farklı bir şekilde İslam’a hücum etmeye başladılar. Birçok örneklerinden bir tanesi nev zuhur ‘Günler’dir. Her ayda bir günümüz var hatta bazen bir ayda birkaç gün de olabiliyor. Nedir o günler! “Sevgililer Günü” “Kadınlar Günü” “Emekçiler Bayramı” şimdi de “Anneler Günü” ayındayız. Eyvahlar olsun! Biz nereye gidiyoruz? Kimi takip ediyoruz? Bizim rehberimiz kimdir Peygamber Efendimiz mi yoksa vahşi kapitalistler mi?

Şüphesiz ki, Peygamber Efendimiz bizim rehberimizdir. Ve vezifesini hakkıyla yerine getiren Peygamber Eefendimizin son hutbesini bir daha okursak ne ‘Anneler Günü’ kutlarız ne de anne babalarımızı huzur evine bırakırız. Çünkü şöyle bir Hadis-i şerif var.

“Bir gün Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in huzuruna bir kimse gelerek dedi ki: Ya Resulallah! İzin verirseniz sizinle beraber gazaya gelip cihad etmek istiyorum.

Peygamber Efendimiz, anan-baban var mı? diye sorar.

-Evet var

- Öylese ondan ayrılma zira Cennet onun ayağının altındadır” (Müslim).

 Ve Peygamber Efendimiz bir işçinin hakkını şöyle anlatmış “İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.” 

 Kur’an ve Hadis-i şerifte birçok yerde insan hakları zikredildi. Allah-u Tealâ Kur’an-Kerim’de bireyin ya da toplumun hakkını anlatırken  “Ey insanlar” olarak hitapta bulundu. Ey erkekler ey kadınlar olarak seslenmedi. Çünkü İslam cinsiyet ayrımcılık yapmaz.

Hiçbir din, İslam dininden daha adaletli olamaz. Çünkü İslam dışındaki tüm dinler batıldır.

İslam, insana bir insan olmaya yönelik bir dindir. Bu yüzden kadın erkek demenden herkese hak verir. İslam tarihinde insan haklarını bildiren rahmet, merhamet ve güzelliğin nice örnekleri var.

İslam’ın öyle bir felsefesi vardır ki, bir halifeyi bile bir kölenin aynı hakka sahip olduğunu anlatır. Deve olayı kimse unutmadı. “Halife-i ümmet Hz. Ömer kölesi ile bir şehirden bir şehre giderken deveye sırayla biner. Zaman zaman devenin yularını halife çeker, zaman zaman da köle”…

İnsan haklarını bu kadar derin ve ince bir şekilde anlayan ve gerçek hayatta bunun örneklerini gösteren bir milletin önderliği bu kapitalistler olabilir mi? Elbette hayır! Çünkü kapitalizm düşüncesinin baş felsefesi budur. ‘çok ekmek az ücret’

Hak ve hukukun temel kavramını bilmeyen, kadın erkek demeden yıllardır kanımızı emen, cebimizi sömüren ABD ve batı düşüncesine sahip olanlar Müslümanlara hangi günün kutlanmasını mı öğretecek artık. Asla bunu kabul etmemeliyiz ve dinimizde olmayan bir günü kutlamak hurafe ve bid’attır bunu da öğrenmeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mohd Manazir Arşivi
SON YAZILAR