Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Basınla ilişki yürütemeyenler!

Basınla ilişki yürütemeyenler!

Hani kimseye yaranamama durumu var ya, onu en çok biz gazeteciler yaşıyoruz aslında.

Eleştirsen bir dert, eleştirmesen niye suskun kalıyorsun diye konuşup duruyorlar. Savunsan sana mı kaldı, savunmasan ne biçim gazetecisin?...

Bizim yaşadığımız kaderi yaşayan bir diğer meslek grubu da belediye başkanlarıdır herhalde.

Öyle ya, vatandaşa hizmet beğendirmek öyle kolay iş değil. Hele hele geldiğimiz bu teknoloji çağında…

Eskiden rutin belediyecilik hizmetleri olan yol yapımı, çöp toplama ve ulaşım gibi hizmetleri ihtiyacı karşılayacak şekilde yapan belediye başkanları çok başarılı sayılırdı.

Fakat geldiğimiz süreçte çok şey değişti.

Vatandaş adeta ağzının içine bile hizmet bekliyor artık.

Sokağındaki aydınlatmadan doğal gaz sorununa, çocuğunun okulundan sportif faaliyetlerine, sanat etkinliklerinden el becerilerine varana kadar bin bir farklı alanda belediyelerden hizmet bekleniyor.

Yani belediyecilik faaliyetleri olarak sayamayacağımız pek çok mevzuda belediye başkanlarından kusursuz hizmet bekleniyor, bu hizmetler kusursuz olmazsa sosyal medyada eleştiriler başlıyor.

O sebeple sosyal medyanın ve sosyal medya iletişiminin önemi belediye hizmetlerinde en üst öneme çıktı.

Sosyal medyayı yönetemeyen, ilini ve ilçesini de yönetemiyor. Bu bir gerçek.

Neyse ki Konya özellikle son 5 senede bu konuda gayet iyi bir seviyede.

Hem Konya Büyükşehir Belediyesi hem de Karatay, Selçuklu ve Meram Belediyeleri sosyal medya iletişimini iyi sağlıyor. Bu manada belediyedeki profesyoneller takdiri hak ediyor.

Bir nevi açık kapı, beyaz masa, halkla ilişkiler masası olarak hizmet veriyorlar. Sorunlara ve eleştirilere anında cevap veriyorlar.

Vatandaş bu durumdan memnun oluyor haliyle.

Fakat aynı şeyi taşra ilçeler için söyleyemeyeceğim.

Konya’daki taşra ilçeler bu konunun önemine henüz vakıf olamadılar. Yetersiz ve eksik iletişim yürütüyorlar. Bu manada yeni dönemde Konya’nın taşra ilçelerinin de sosyal medyada etkin olması şehir adına önemli olacaktır. Göreve yeni gelecek olan başkanlar dilerim bu konuda biraz daha ufku açık davranırlar.

BASINLA İLİŞKİ YÜRÜTEMEYENLER!

Sosyal medya iletişiminin yanında bir de basınla ilişki yürütemeyen belediyelere değinmek istiyorum.

Merkez ilçeleri bir kenara bırakıyorum. Birkaç büyük taşra ilçeyi saymazsak, Konya’nın ilçelerinin basınla ilişkisi çok kötü. Daha doğrusu hiç ilişkisi yok!

Sadece haber bültenlerini mail geçerek bu işin yürüdüğünü zannediyorlar. Ne basın ziyareti var ne de basına yönelik bir program ne de bir telefon iletişimi.

Bakıyorsunuz bir ton hizmet yapılmış ama yapılan bu hizmetlerden sadece o ilçede yaşayan vatandaşlar haberdar.

Halbuki Konya’nın taşra ilçelerinde yapılan bazı hizmetler ve yatırımlar pek çok şehrin merkez ilçelerinde bile yok. Buna rağmen başka şehirlerin merkez belediyeleri hatta ve hatta koskoca İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir musluk açılışını bile törenle yapıyor.

Yatırım ve hizmet yarışı Konya’da çok yükseklerde olduğu için pek çok yatırım haber yapılmaya değer görülmüyor, pek önemsenmiyor galiba.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR