Mustafa Rençber

Mustafa Rençber

BAYRAK VE YEKVÜCUT

BAYRAK VE YEKVÜCUT

Semboller vardır sembolden de öte aslı gibidir iç içedir kendisiyle hariç düşünülemez bile. Yürek cesaret demektir kalb sevgidir aynı şeyler gibidir. Sembol denir,  ancak içerdiği anlamlardan hariç düşünülemez.

 Kalb neden sevgiyle anılır çünkü tüm bedeni besler aşk ve sevgidir tüm bedeni ayakta tutan kan gibi tüm bedeni besler. Ve vücut içinde hiçbir uzvun ne kalbi ne de bu kanı kabul etmeme şansı ve lüksü yoktur. Çünkü kalb tüm bedenin ortak değeridir. Tıpkı tüm milleti besleyen ortak değerler gibi atamazsınız da satamazsınızda kalkışırsanız ancak kendiniz kaybedersiniz.

 İşte bir milleti ayakta tutan değerlerdendir bayrak al rengiyle kan semboliyle. Kırmızısından anlaşılmaz ki hangi milletin hangi ırkın hangi Ayşe’nin hangi Mehmet’in, hangi Ali’nin, Zeyneb’in kanı… Ortak değerdir kan, ne vatanı ne bayrağı reddedebilirsiniz yoksa kaybeden bayrak değil siz olursunuz yere düşen bayrak değil siz, değersiz olan bayrak değil siz olursunuz. Birkaç metre kumaş olsa verilirimiydi bu kadar can ve kan 15 inde ömrünün baharında gidermiydi çanakkaleye… senin yaşında.. çocuk diyorlar ya sana bak o çocuklara ayağında ayakkabısı olmadan çıktı gazaya. Kimileri için bayrak direğine çıkan çocuk oldu anlaşıldı ki onun meselesi direkti .. Hiç mi utanmadın yerlere atarken üzerindeki dedenin kanını da mı görmedin ya da Çanakkale’ye götürmediler mi ağabeylerin seni?  Mezar taşlarındaki memleketleri de mi okumadın? 80 vilayetin kıpkırmızılaşmış kan rengi olmuş toprağını…. İktidar muhalifi olmak mı yoksa verilen emir mi seni bu kadar kör etti? Kimler sana bu ahlakı verdi?  savaş anında bile kutsallara dokunulmaması gerektiğini belirten İslam dini ve onun yüzde 99 müntesibin den de mi nasiplenmedin yaşadığın ülkede?

Şimdi üzgün ama bir o kadar sabırlı bir millet Soma acısı gibi bayrak sevgisi de birleştirmeli gönülleri.. Yıllardır ırkını dahi bilmediği can dostu komşularıyla açılmayacak yürekler ve kardeşlik bağı çözülemeyecek gönüllerde.

Siyasi çıkarları uğruna tek bayraksız mitingler düzenleyenler, 3-5 ağaç için umulmaz birliktelik ve şanlı Bayrağımızı paçavralarla yan yana getirip bayrak sevgisi dersi verenler ayıramayacak bu gönülleri. Sadece profillerine değil gönüllere taşımalı, dünyanın her yerinde maddi ve manevi başarılarla çekilmeli göndere , daha 15 yıl öncesine kadar varlığımızdan bile haberi olmayan başta dünya mazlumlarının Türkiye nidalarıyla ellerinde bayraklarla ağlaştığı bir ülke olmaktır Bayrağın göndere çekilmesi.  Ve bu Bayrak hiçbir zaman da gönüllerden de düşmeyecektir,

Saygı ve sevgiyle kalın efendim

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Rençber Arşivi
SON YAZILAR