Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Bir dernek bir Bakan

Bir dernek bir Bakan

Kulu Cihanbeyli derneği denilince aklınıza kendi ilçeleri için bir araya gelen bir hemşehri derneği geliyor değil mi?

Eğer aklınıza bu geliyorsa ben cevaplayayım; bu yanlış…

Kulu Cihanbeyli derneği Kulu’lu, Cihanbeyli’li hemşehrilerin bir araya geldiği ama sadece kendi ilçeleri için değil memleket için ümmet için dertlendikleri bir dernek.

Kurulduğu günden bu yana bölgenin sosyal ve ekonomik hayatına ilişkin çözümler üretmek için çalışan, çeşitli yardım organizasyonları ve verdikleri burslarla bölge insanının yanında olan bir dernek.

Siyasi hayatın sosyal hayata etkisini bilen bu bağlamda çalışmalar yapan bir dernek.

Kurulduğu günden bu güne dek içinden milletvekilleri, belediye başkanları çıkarmış bir dernek.

Elini mazlumun, ihtiyaç sahibinin eline uzatırken ben oralara gidemem demeden Hakkari’ye kadar uzatan bir dernek.

Dönem dönem kendi bölgelerindeki kardeşçe yaşama örneği üzerinden birlik beraberlik programları düzenleyerek dış işleri bakanlarını, başbakan yardımcılarını programlarında ağırlayan bir dernek.

Ve bu derneğin yükünü büyük ölçüde kendi taşıyan bir dernek başkanı; Ramazan Yaşar…

Bende bu derneğin Konya’lı üyesiyim…

Kulu Cihanbeyli derneği olarak geçtiğimiz gün Konya’mızın önemli değerlerinden biri olan hemşehrimiz sağlık bakanı sayın Fahrettin Koca’yı ziyaret ettik.

Sayın sağlık bakanımız kendisi de Kulu’lu olunca konuya önce Kulu’ya kazandırılan değerleri sıralayarak başladı. Devlet hastanesi, fakülte binası, fen lisesi… Sayın Bakan hizmetleri sayarken bir şey farkettim. Konu Kulu’ya kazandırılan Fen Lisesi’ne gelince bahsettiği her şeyden daha çok heyecanla anlatıyordu. Gençlerin özelliklede bölgedeki gençlerin tercih edeceğini anlatırken gözleri parlıyordu.

Konuşmasından anlaşılıyordu sayın Koca gençleri çok seviyor. Z kuşağı diye tabir edilen gençlerin sorgulayıcı tarafından bahsederken onlara imrendiğini söylüyor ve ekliyor – bence genç demek sorgulayan demek, bir şeyleri sorgulamayanın yaşı küçük de olsa genç olma ihtimali yok; yaşı büyük de olsa sorgulayan ise tam anlamıyla genç – diye bir tanım yapıyordu.

Sayın bakanın sohbetini dinlerken dervişane tavrı ve sohbetinde ki tasavvufi esinti tüm hazirunu eminim ki en az benim kadar etkiledi.

Konya yatırımlarını dinlerken Konya’lı bakanlarımızın kıymetini bilmemiz gerektiğini düşündüm. Sayın Fahrettin Koca ve ekibi Konya yatırımlarını sadece sağlık alanında değil her alanda yakından takip ediyorlar. Ulaşımdan, sulamaya kadar sayın bakan her konuya hakim.

Sohbet esnasında dernek faaliyetleriyle ilgili de bazı tavsiyelerde bulundu sayın bakan. Makamdan ayrılırken de karşılıklı olarak kapsamlı bir programda bu sefer Konya’da buluşma dileğiyle ayrıldık.

Pandemi, depremler, sel felaketleri gibi art arda yaşadığımız zorluklarda millet olarak adeta ihtiyarladığını izlediğimiz sayın Fahrettin Koca’nın hemşehrileri olarak yanında durmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR