Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Bir gün de trafiğe çıkmayıverin!

Bir gün de trafiğe çıkmayıverin!

Konya, bu hafta sonunu yoğun ve renkli görüntülerle geride bıraktı. Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) iş birliğinde gerçekleştirilen, üç farklı kategoride düzenlenen 2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu büyük ilgi çekti. Geçtiğimiz yıl ilki yoğun katılımla gerçekleşen Uluslararası Konya Yarı Maratonu, bu sene de spor severler tarafından beğenildi.

1 kilometre Yarı Maraton, 10 Kilometre Koşusu ve Halk Koşusu olmak üzere üç farklı kategoride düzenlenen yarışlar, şehrin marka değerine katkı yaptı.

Rota gerçekten çok uzundu, katılım ise hayli yoğundu.

Etkinliğe, sadece Konyalılar değil, Konya dışından ve yurt dışından da ilgi büyüktü.

Yaklaşık 15 bin sporcunun katıldığı yarışların bir başka güzelliği ise tüm gelirlerin bu yıl da Türkiye’nin en büyük otizm merkezi olan SOBE Vakfı’na bağışlanmasıydı.

Uluslararası Konya Yarı Maratonu, sadece bir yarış değil, bir iyilik hareketi, bir sosyal sorumluluk projesi olarak da değerliydi.

Tüm bu olumlu havaya rağmen bir de memnuniyetsizler korosunun söyledikleri vardı.

Konya’nın tanıtımı ve markalaşması adına önemli olan bu etkinliği, trafikteki aksama nedeniyle eleştirenler oldu. Evet, maraton nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Bazı insanlar mağdur olmuş olabilir. Fakat bunun için günlerdir duyuru yapılıyor zaten.

Başkan Altay da bu konuyla ilgili, “Yolların kapatılmasıyla ilgili sitemleri gördüm, tüm dünyada maraton kuralları trafik akışını kesmeyi gerektiriyor. Bu arada yollar ve toplu ulaşım da normale döndü. Şehir tanıtımı, ekonomisi, gelişmesi ve Otizm desteğimiz için Yarı Maraton önemli bir etkinlik. Trafiğin en seyrek olduğu Pazar günü senede sadece 5 saat kapanan yollar için elde ettiğimiz fayda çok fazla. Destek veren hemşehrilerime gönülden teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Bir haftadır her yerde bangır bangır bağırıyoruz, haberlerini yapıyoruz. Bir haftadır kapanacak tüm caddeleri duyuruyoruz. Önceden önlem alıp kendinize alternatif güzergah oluşturabilirdiniz ya da daha güzeli ailenizle birlikte çoluk-çocuk katılım sağlayabilirdiniz.

Hastası olanlara bir şey diyemem tabi ki ama siz de o gün aracınıza binivermeseydiniz, ne var yani senede bir gün araçtan inseniz çok şey kaybetmezsiniz.

Kim ne derse desin, bu tür etkinlikler şehrin gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.

ARA TATİL KARMAŞASI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan karara göre, 13-17 Kasım tarihlerindeki yönetici ve öğretmen seminerleri bu yıl okullarda yüz yüze yapılacak.

Bunda bir gariplik yok.

Ama işin garip tarafı, ani kararı ara tatile kısa bir süre kala alıp ayak üstü iki gazeteciye röportaj verirken duyurmak.

Hem de herkes planlarını yapmışken.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından duyurulan bu karar haliyle öğretmenlerin çok tepkisini çekti.

Gazetemize veya şahsıma ulaşıp bu konuyu gündeme getirmemi isteyen öğretmen arkadaşlarım oldu.

Kimi düğün tarihi almış, kimi kız istemeye gidecek, kimi uçak biletini almış, kimi tatil planı yapmış, kimi tedavi randevusu ayarlamış.

Kısacası ortaya çok büyük mağduriyetler çıkacak gibi görünüyor.

Sosyal medyada, yüz yüze seminer kararından vazgeçilip geri adım atıldığı söylense de ben bu yazıyı kaleme aldığım dakikalarda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Bakan Yusuf Tekin’in bu kararı yeniden gözden geçirmesinde fayda olacağını düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR