Muhammed Işık

Muhammed Işık

Bir teknik direktörden daha fazlası!

Bir teknik direktörden daha fazlası!

İlhan Palut ile gala programında ayak üstü birkaç dakika konuşmuştuk ve ona kendisi ile ilgili düşüncelerimi kısa da olsa aktarmıştım. Bu yazımda İlhan Palut hangi takımlarda oynadı, hangi takımları çalıştırdı gibi google’ye yazdığınız zaman bulacağınız konulara değinmeyeceğim. Ben, Konyaspor taraftarının İlhan Palut’a duyduğu hayranlığın sebeplerine değineceğim.
 
İlhan Palut’un Konyaspor’umuz adına saha kenarında çok büyük itici güç olduğunu söyleyerek başlayayım. Onun saha kenarındaki kendinden emin duruşu zaten tribünlerdeki taraftarları da saha içerisindeki oyuncuları da ayrı bir motive ediyor. Oyuncularının saha içerisinde yüzde yüz kapasitelerini vermelerini istiyor. Asla skora endeksli bir hoca olmaması benim kendisine duyduğum güvenin en önemli nedenlerinden birisidir.
 
İlk düdük çaldığında İlhan hoca oyuna nasıl bakıyorsa takımı üç farklı önde olduğunda da aynı bakıyor. Oyun içerisinde oyuncularının asla skor rehavetine kapılmalarına müsaade etmiyor. Zaten eden olursa da saha kenarında sinirlendiğini ve hemen yedek kulübesine gittiğini göreceksiniz. Maçı tribünde izlemenin en keyifli yanı da topsuz alanda olan her şeyi görebilmenizdir.
 
İlhan hoca çalıştırdığı takımlara futbol oynatmak istiyor. İlhan hoca istiyor da diğerleri istemiyor mu? Elbette istiyorlar ama İlhan Palut, topun oyunda daha fazla kalmasını istiyor. Oyuncularını sürekli motive ediyor. Saha kenarında olmasına rağmen onu sanki maçın içindeymiş gibi görebiliyorsunuz. Zaman zaman öfke kontrol sıkıntıları çektiğini görebiliyoruz. Yine de bunu anlık yaşıyor ve hemen oyunun içine dönüp oyuncularının konsantrasyonlarının bozulmaması için uğraşıyor.
 
Ben hedefleri olan ve bu işe her anlamda yüreğini ortaya koyan hocaları seviyorum. Nuri Şahin’de Antalya’da teknik direktörlük kariyerine iyi bir başlangıç yaptı. Şu an 11 maçlık yenilmezlik serileri devam ediyor ve üst üste altıncı galibiyetlerini aldılar. Yine aynı şekilde Emre Belözoğlu da beğendiğim teknik direktörler arasındadır. Nuri ve Emre’nin de futbolculuk kariyerleri çok üst düzeydi. Teknik direktör olarak da kariyerlerine yakışır başlangıç yaptılar.
 
İlhan Palut ismini de Süper ligde ilk duyduğumuzda aynı heyecanı yaşamıştık. Sürekli duyduğunuz, takımdan takıma giden hocalardan değildi. Kim bu İlhan Palut diye birçok kişi araştırma yapmıştır. Maç başına 1,98’lik puan ortalaması ile Hatayspor kariyerinin ardından Göztepe ve sonrasında Konyaspor’umuz ile yolu kesişti. Umarım burada uzun süre kalır ve başarıları daim olur.
 
Bir itiraf da bulunmak gerekirse sezon başında bu kadronun asla bu başarıyı yakalayabileceğini hayal etmemiştim. Ligin ortalarında bir yerlerde oluruz diyordum. İlhan Hoca’nın oyun mantalitesi, oyuncularla olan ilişkileri ile öyle bir fark yarattı ki şampiyonluk hayalleri kurmaya başladık. İlhan Palut da Aykut Kocaman gibi Konyasporluların, Konya şehrinin gönlünde taht kurmuştur. Ligde hakem hataları ile canımız yakılmasaydı kuşkusuz şu an şampiyonluk mücadelesi veriyorduk.
 
Matematiksel olarak hala umudumuz var ama o iş biraz zor görünüyor. Trabzonspor’un tüm maçlarını kaybetmesi zor ihtimal. Konyaspor ligi kaçıncı sırada bitirirse bitirsin başarılıdır ve bu başarının mimarı kuşkusuz İlhan Palut hocamızdır. İsim isim oyuncu bazında detaya girersem yazı bitmez. Çünkü oyuncularımızdan neredeyse tamamı kendi bölgesinin en iyi isimleri oldular. İlhan hocanın raporu doğrultusunda önümüzdeki sezonun planlaması yapılıyor. Şu an takımın tüm ve hocamızın tüm konsantrasyonu bu yıla kilitlenmiş durumda. İnşallah Şampiyonlar Ligi müziği bu stadyumda çalacak. Buna inanıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR