Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

BİRAZ SEÇİM, BİRAZ ŞEHİR

BİRAZ SEÇİM, BİRAZ ŞEHİR

Muharrem İnce’nin yanında taşıdığı vatandaş mancınığı geçtiğimiz haftaya damga vurdu. Kendisiyle fotoğraf çektirmek için sahneye fırlayan vatandaş zorda olsa fotoğrafı çekindikten sonra, sahneden fırlatıldı. Koruma ordusuyla geziyorsunuz, makam arabalarına ne gerek var? Uçakları satacağız gibi demeçleri olan, vatandaşla içiçe olacağını beyan eden bir adayın daha seçim çalışmalarında koruma ordusunun takındığı tavır, aslında demeçlerle gerçek hayatın alakasızlığını ele veriyor. Cumhurbaşkanını onca yoğun gündemine rağmen seyahatler konusunda eleştiren uçakların israf olduğunu söyleyen İnce seçim çalışmalarını özel jetle yetiştirmeye çalışıyor. Yani kısaca “Ele verir talkını, kendi yutar salkımı” sözüne nazire yapar gibi neyle eleştirse kendisi daha makam mevki yokken gerçekleştiriyor. Yani Muharrem İnce deyince akıllara “Sahnede bisiklet, gerçek hayatta jet” geliyor.

.....

Muharrem İnce’nin Metin Temel Paşa için sarfettiği cümleler apayrı bir yazı konusu aslında. Metin Temel Paşa bildiğiniz gibi Afrin’den terörün kökünün kazındığı Zeytin Dalı Operasyonunu yöneten komutan. PKK’ya dokunana düşman olmak hangi aklın ürünü acaba? Memlekete darbelerle seneler kaybettiren, insanlarımıza türlü acılar çektiren sözde komutanlar yargılanırken ah vah edenler, Teröre karşı Kahramanca savaşan bir komutanın apoletlerinin peşindeler. Askeri çok seviyorlar ama Türkiye’ye hizmet eden askerlerle araları yok...

.....

Meral Hanım son günlerde sosyal medyada meydan konuşmasında betimleme yaparken büründüğü tuhaf hallerle gündem olmuş durumda. Vaatleri, memlekete sağlayacakları faydalar yerine yapılanları yıkmak, kaldırmak, değiştirmek üzerine seçim çalışması yaparak ve en son sahnede tuhaf sesler çıkarmak suretiyle gündeme gelmek Meral hanıma oy kazandırır mı? Aklımızda deli sorular...

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek Başbakanlığı döneminde gerek Cumhurbaşkanlığı döneminde yaptıkları yeni dönemde yapılacak olan hizmetlerin teminatı niteliğinde. Ve millet bunca hizmetin ardından 2023 vizyonunu devam ettirecek kabiliyet ve duruşa sahip lideri tekrar seçecektir. Rakipleri de hal ve hareketleri ve vaatleriyle Tayyip Erdoğan’ın doğru seçim olduğunu teyit etmekteler.

Yolumuz uzun. Uzun yolda yoldaş önemli... Doğru lider, doğru yol arkadaşları, bu ülkeye güçlü bir gelecek getirecek inşallah.

.....

Fenerbahçe kongresi çok konuşuldu Aziz Yıldırım uzun ve son yıllardaki meşakkatli süreçlerin ardından koltuğu Ali Koç’a teslim etti. Oy sayısı, yaşananlar, kim kimi ne kadar oyla geçti gibi kısımlar Fenerbahçeyi, Fenerbahçelileri ilgilendirir. Bizim Konyalı olarak Konya Spor için bu kongreden çıkarmamız gereken bir ders var. Bizi ilgilendiren kısmı o. 25000 civarında delegesi olan Fenerbahçede yaklaşık 21000 kişi oy kullandı. Konya Spor evinde oynanan maçları yaklaşık 10000 taraftar desteğiyle ortalamasıyla oynamakta. Ardı ardına birkaç sezondur İstanbul takımlarının hemen ardında en çok pasolig alan takımına ençok destek olan taraftara da yine Konya Spor sahip. Tüm bu verilere rağmen Konya Spor kongre üye sayısı ise yaklaşık 190. Şu ana kadar kadar kongre için siz bu yazıyı okurken yeni bir açıklama olmazsa 4 aday, listeleriyle seçime gidecek. Yönetimler yaklaşık 20 kişi desek 80 kişi yönetime talip tabi bu isimler arasında kongre üyesi olmayanlar da var ama biz olması gerektiği gibi hepsi kongre üyesi kabul edelim, geriye kalıyor 110 kişi. Bu takıma gönül bermiş binlerce üyeyle seçime gidilse güzel olmaz mı? Bu üyelik yapısı bu şehre yakışıyor mu? 40 - 50 kişiyle apar topar yapılan kongreler de yakışmamıştı şehre... Konya Spor bu şehrin en önemli markalarından biridir. Konya Sporu spor klübü olduğunu unutmadan kendi çiftliği gibi görmeyecek bir kadronun yönetmesi en büyük dileğimizdir.

.....

Sözün özü: Ramazan sizde sabra vesile olmuyorsa boşuna aç kalmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR