Ali Kaya

Ali Kaya

Bizim Mehmet ,Çoban Mehmet

Bizim Mehmet ,Çoban Mehmet

        Bizim Mehmet bir deli oğlan , deli dediğime bakmayın daha 18 inde falan  değil , 35 indedir, iki dakika sohbet etseniz hangi üniversiteden mezun olduğunu merak eder sorarsanız  ilkokul mezunu olduğunu ve çoban olduğunu hemen söyler ve inanmak istenmezsiniz, şimdiye kadar  münasip bir kısmet bulup yuva kuramamış olsa da  keçileri ile dağlarda mutlu bir hayat süren  çobanlık yaparak geçimini sağlayan,  Anadolu’nun her yerinde sıklıkla karşılaştığımız dürüstlükten ve  doğruluktan asla vazgeçmeyen ama sıkıntılarını kolay kolay dışa vurmayan  bir deli oğlan  bizim Mehmet,  çoban Mehmet.

Bizim tabirimizle elinin emeği ile geçinmeye çalışan tipik Anadolu insanı işte. Sohbetinden haz aldığınız bazen güldüğümüz ve bazen de anlattıkları ile düşündüğünüz Anadolu insanı.  Ayrıca onu tanıdığım için kendimi her zaman  şanslı hissediyorum niye mi  ilk tanıdığım yıllarda ben halkçıyım damarımı kessen  kanım sola akar ezilen insanlar için üzülürüm milletimi , devletimi zayıflatanlara düşmanım derdi ve gezi olaylarından sonra Ak Parti’ye üye oldu. Şefim  Erdoğan ne yaptı da dış devletler, Pkk , Deaş gibi terör örgütleri hep saldırıyor da içimizdeki hainler niye saldırıyorlar derdi. Bu arada  bana hep şefim derdi neyse anlatmaya devam edelim;  bu insanları anlamıyorum ne var bu ülkede biliyor musun , eskiden devlet bizi adam yerine koymazdı Ak parti geldi sorunlarımızı çözmeye başladı  adam yerine koydu , yasa çıkardı emekli olamayanları emekli etti yasa çıkardı yaşlı anasına babasına bakmayan evlatlar anasına babasına bakmaya başladı neden çünkü  devlet para veriyor diye yoksa bakmazlardı, hastaneye borcunu ödemeden ölünü bile vermezlerdi şimdi tedavi ederken para soran bile yok, yol yapmayı bırak köyler susuzdu su bile getirmezlerdi  şimdi ise köylerimizde yolumuz var suyumuz var, eskiden arabalar (onun tabiriyle) külüstürdü şimdi hepsi son model oldu ben bu milleti anlamıyorum Ak Parti’yi hep kötü gösteriyorlar  referandum da başkanlığa karşı hayır diyorlar ve bende dayanamıyorum bunları  anlatıyorum ve benden kaçıyorlar diye anlattı.

Bende Erdoğan düşmanlığı sebebiyle  at gözlüğüyle bakıyorlar ondandır  Mehmet’im dedim,  o da abi at gözlüğü olsa sağını solunu görmez önlerini görürlerdi ve evet derler di , bunların gözleri kapalı kör hem de tam kör,  kör olmasalar gerçekleri görürlerdi dedi. Bu arkadaşımı niye anlattım söyleyeyim, bizleri cahil hor gören, çobanın oyu ile benim oyum bir mi? diyen, Ak partiye veya referanduma Evet diyenleri koyun gibi gören bozuk zihniyete bir cevap olsun diye yazdım, isteyenlere çoban Mehmet ile sohbet etmelerini tesviye ederim. Ve referandum sonucuna gerçekten etki edecek bu milletin bir ferdi bizim Mehmet.          

Artık referanduma birkaç gün kaldı halkın tercihi sandığa yansıtacağı gün geldi, dileriz ki tüm milletimiz tıpkı bizim  Çoban Mehmet gibi gerçekleri görür ve oyunu kullanır temennimiz evet sonucunun ezici çoğunlukla çıkmasıdır. Ancak milletimizin kararı ne olursa olsun her zaman söylediğimiz gibi saygılı olmak zorundayız .

               Bu referandum son günlerde bölgemizde meydana gelen değişimler hasebiyle daha bir önem kazandı Evet çıkması durumunda hem devletimizin politikaları  ve hem Sayın Erdoğan’ın dış güçlere karşı  elini daha güçlü hale getireceğini de unutmamız gerekir. Çıkacak sonuç ekonomik ve askeri açılardan Türkiye’nin yönünü belirleyici olacaktır hayır çıkması durumunda ki zayıf bir ihtimal de olsa ihtimal ihtimaldir, Türkiye iç muhalefetin hükümeti istifaya zorlaması ve seçim çığırtkanlığı ile ülkenin  gücünü boşa harcayacak bir sürece getirecek olması sebebiyle evet çıkmasına kuvvetle ihtiyacımız vardır bu referandum sonucunun Evet olarak çıkması siyasi değil milli bir mesele olarak önem kazanmıştır.

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR