Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Buona fortuna Montella!

Buona fortuna Montella!

A Milli Futbol Takım teknik direktörü Stefan Kuntz ile yollar ayrıldı. Günlerce herkes gibi ben de Milli Takım’ın başına geçecek ismin yerli bir hoca olması konusunda fikir beyan ettim.

Benim adaylarım; Fatih Terim, Sergen Yalçın ve Aykut Kocaman’dı. Bu isimlerden birinin Mili Takım’ın yeni teknik direktörü olmasını bekliyordum.

Ancak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yaptığı açıklamayla son olarak Adana Demirspor’u çalıştıran İtalyan Vincenzo Montella’nın Milli Takım’ın yeni teknik direktörü olduğunu açıkladı.

İtalyan futbol adamı Montella bugüne kadar; Roma, Catania, Fiorentina, Sampdoria, Milan, Sevilla ve son olarak Adana Demirspor’u çalıştırdı. Göze hoş gelen ve tempolu bir futbol oynatan Montella, Kuntz’un aksine daha sempatik bir isim.

Aslında bu seçimin doğru olmadığını daha önce de söylemiştim. Çünkü bizim ülkemizde yabancı teknik adamlar çok başarılı olamıyor. Hem kendi ligimizde hem de Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında alınan başarılara baktığımız zaman hep yerli teknik adamları görüyoruz.

O sebeple Montella seçimini son ana kadar desteklemiyordum. Bunun sebebi Montella’nın başarısız bir isim olmasından değil tabi ki.

Sorunu düzeltmesinin çok zor olduğundan, Milli Takım kariyerinin en fazla 2 yıl sürecek olmasından…

SORUN KİMDE ACABA?

Sorun bizden, bizim anlayışımızdan, yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan kaynaklanıyor.

Maalesef ligimizde de ülke futbolunun yönetim anlayışında da bu işi beceremediğimiz gün gibi aşikar.

Her 3-4 senede bir değişen yabancı kontenjanı sayısı, yayıncı kuruluşun ödediği komik yayın parası, hakemlerin liyakatsizliği-beceriksizliği-kötü niyeti-eyyamı ve basiretsizliği, yeni inşa edilmiş olsalar bile stadyumların bakımsızlığı ve teknik eksiklikleri, dünyanın en kötü zemin ve saha bakımı, yayıncı kuruluşun yetersiz kamera sayısı ve açısı, futbolun alt yapısı ve üst yapısında yaşanan çifte standartlar, art niyetli yöneticiler, futbolcular, spor adamları, denetimsizlik, disiplinsizlik, yaptırım eksikliği…

Say say bitmiyor…

Futbolu geliştirmek adına devletimizin neredeyse her şehre inşa ettiği milyon dolarlık stadyumları bile işletemiyoruz. Saha ve zemin bakımını herhangi bir Afrika ülkesi kadar bile beceremiyoruz.

İstanbulspor-Galatasaray maçında yaşananları hepimiz gördük işte.

Zemini güzel göstermek adına uygulanan yeşil gıda boyası ile futbolcular adeta Shrek gibi yemyeşil oldu. Dünya medyası Torreira ve Icardi’nin yeşile boyanan saçlarını, ellerini, yüzlerini konuştu.

Bir futbolsever olarak inanın utandım!

Her fırsatta futbolun marka değerinden dem vuranların bu kepazeliği görmemesini, bu konuda bir reaksiyon almamasını anlayamıyorum.

Ortalama her 1 buçuk yılda bir federasyon başkanı, her yıl yeni MHK ve her 2 yılda bir de milli takım antrenörü değiştirdiğimiz için bunları futbolun içindeki insanların düzeltmesini beklemek de bizim hatamız galiba…

Ve işin sonunda yine oraya geliyoruz; bu işe de siyasetin el atmasını bekliyoruz.

Biz bu anlayışla başarılı olmayı daha çok bekleriz.

MİLLİ TAKIM’IN DEĞİŞMEZ ADRESİ!

Milli Takımımız inşallah Montella ile birlikte yeni bir yola girer. Söylediğimiz bu eksiklikler umarım bir an önce düzeltilir. Biz ülke futbolumuzun başarılı olmasını canı gönülden isteriz, destekleriz.

2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri D Grubu'nda 15 Ekim 2023 Pazar günü Letonya ile Konya’da karşılaşacağı maçta Milli Takımızı canı gönülden destekleyeceğiz.

Konya Stadyumu Letonya mücadelesiyle 8. Kez mili maça ev sahipliği yapacak. Şehirde daha önce Letonya, Hollanda, İzlanda, Ukrayna, İsveç, Fransa ve en son İtalya karşılaşmaları oynanmıştı.

Galibiyete alışkın olan Konya Stadyumu’nda Türkiye Milli Takımı İzlanda ve Fransa gibi akıllara kazanmış, unutulmaz galibiyetleri burada kazanmıştı. Letonya maçında da parola galibiyet olacak.

Konyalılar tribünlerde bir karış bile boş yer bırakmayacaktır. Biz de orada olacağız.

Başarılar Milli Takım

Başarılar Montella

Buona fortuna Montella!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR