İshak Orhan

İshak Orhan

Çok kıymetli gençler dikkat!

Çok kıymetli gençler dikkat!

Hepinizin elinde akıllı telefonlar var ama sizler aklınızı kullanmazsanız o telefonlar sizin aklınızı alabilir!
 
Sadece gençlerin ve çocukların değil her yaşta insanın yerinde kullanmadığında çağımızın en büyük tehlikesi maalesef AKILLI TELEFONLARDIR.
 
Çocuklar ve gençler bizim geleceğimizdir. Onların başta akıl sağlığı olmak üzere her türlü sağlıklı olmaları biz yetişkinleri mutlu edecektir. İşte bu yüzden EY GENÇLER, büyüklerinize ve özellikle de anne ve babalarınıza "BEN ARTIK BÜYÜDÜM, NE YAPACAĞIMI BİLİYORUM, BANA KARIŞAMAZSINIZ,HAYATIMI YAŞAYACAĞIM, DİLEDİĞİM GİBİ YAŞARIM" vb. ifadeler kullanarak onları üzmeyelim. İleride KEŞKE demenin bir yararı olmaz. Ayrıca anne ve babalarınız size ölene kadar gereklidir. Bu sözlerimi asla unutmayın. Başınız derde her düştüğünde sığınacak tek limanınız anne ve babanızdır. Gayri meşru yaşantılara sapan çocuklarını bile kucaklarına basarlar onlar. Kucağında çocuğuyla kocasının zulmünden kaçan kızına anne ve babadan başka kimse kucak açmaz. Düşenin dostu olmaz. Tek dostunuz anne ve babanız olur. "BIRAKIN,  BEN HAYATIMI DİLEDİĞİM GİBİ YAŞAYACAĞIM" derken bir bataklığa düşersiniz, sonra da anne ve babayı suçlarsınız. Belki anne ve baba sizin başınıza gelebilecek felaketleri önceden gördüğü için size biraz sert davranmış olabilirler. Ancak başınıza gelen felaket sizi ömür boyu rahatsız eder. Bu yüzden anne, baba, öğretmen ve büyüklerinizin sözlerine kulak veriniz. Çünkü onlar daha önce sizin geçtiğiniz yollardan geçip geldiler. Çok deneyimleri var.
 
Yazımın sonunda şunu özellikle belirteyim ki şu anda akıllı telefonların yanlış kullanılması yüzünden pek çok gencimiz bataklığa saplanmış durumda, çırpındıkça iyice batmakta maalesef. Sadece gençlerimiz değil evli barklı insanlarımız da maalesef bu teknoloji sebebiyle ailelerini terk etmekte, fuhuş tuzağına düşmekte, çoluğu çocuğu rezil etmektedirler. Yazık değil mi bu millete.
 
Elbette suç telefonlarda değil, sonradan görme insanlarımızdadır. Neyi, nasıl, nerede, ne zaman ve niçin kullandığımızı bilmezsek ve boş işlerle uğraşırsak, Allah'ın emir ve yasaklarına uymazsak, burnumuzu pislikten kurtaramayız. Aklını kullanmayıp da AHMAK olanlardan olmamak dileklerimle hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR