Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın altını mı oyuyorlar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın altını mı oyuyorlar?

Seçim dönemlerinde birilerinin en çok sorduğu sorudur bu.

Trafikte, sosyal hayatta, ticarette, kısacası hayatın her alanında işleyen, işlemesi gereken kuralların seçim öncesi yok sayılmasının bir talebidir aslında.

Vergi borcunu ödemeyenler vergi affı ister. Trafik kurallarına uymayanlar ceza yazılmasın ister. Haksız kazanç elde edenler vergi memurlarından ayrıcalık ister. Adli suç işleyenler af ister.

Vereceği bir oydur ama dünyaları ister. Bu böyle uzar gider.

Çünkü oy vermeyi ülkesinin geleceğini kurtarmak olarak değil de bir şantaj aracı olarak değerlendirir.

Bu sakat anlayışın neticesinde de bürokrasinin sağlıklı işleyişine müdahale hakkı görür kendinde.

Hatta bununla da yetinmez, son dönemin moda şantaj araçlarından bir diğerine de başvurur.

‘Sen bana ceza yazdın kesin FETÖ’cüsün. Şu kurum bana ceza yazdı kesin FETÖ’cülerin marifetidir’ gibi çok kullanışlı bir argümanı daha vardır.

Aklınca suç işleme özgürlüğü talep eder, aklınca ayrıcalık ister. Kamu kurumlarına göz dağı verdiğini zanneder…

Son zamanlarda bu argümanların arkasına sığınanların sayısı hayli arttı. Sosyal medyada veyahut basında bu argümanlarla kendine alan açmak isteyenler olduğunu görüyorum.

Yapmayın! Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur.

Bir suç işlediyseniz sonuçlarına da katlanmak zorundasınız.

Hiçbir memurun ekmeğiyle oynamaya kalkmayın.

Sizin ayrıcalık talebiniz yüzünden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gerçekten operasyon çekenlerin de ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Bilmem anlatabildim mi?

BAŞKAN HASAN KILCA’YA TEŞEKKÜR

Karatay Belediyesi’nin son yıllarda yaptığı büyük atılımları zaman zaman köşeme taşıdığım olmuştu.

Özellikle sosyal hayata yönelik; spor, eğitim, kültür, sanat ve kentsel dönüşümde alınan ivme dikkat çekici boyutlara ulaşmıştı. Biz de bunları kaleme almıştık.

Ama bugün farklı bir projeden bahsedeceğim.

Başkan Hasan Kılca’nın rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında, tarımsal anlamda ortaya koyduğu en kıymetli atılımdan bahsedeceğim…

'KARATAY ATA TOHUM' PROJESİ ÇOK KIYMETLİ

Karatay’da Lavanta Bahçesi ile başlayan hikaye her geçen gün başka bir seviyeye ulaşıyor.

Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve yapımında artık sona gelinen Karatay Gül Bahçesi'ni hepimiz heyecanla beklerken tarım alanında yapılan diğer yatırımlara da şehitlik ediyoruz.

Bir taraftan Saraçoğlu Mahallesi’nde Karatay Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile tarıma kazandırılan 14 milyon metrekarelik alan ile Konya büyük bir tarım yatırımı yapıyor, diğer taraftan da Karatay Belediyesi’nin özellikle tohumculuk alanında attığı adımlar dikkat çekiyor.

'Karatay Ata Tohum' projesi ile doğallığını yitirmemiş ve besin değerleri kaybolmamış ata tohumları bağına, bahçesine ekmek isteyen herkese ulaştırılıyor. Karatay Belediyesi başlattığı proje ile bu tohumları çoğaltmaya çalışıyor.

Karatay Belediyesi yılın belirli dönemlerinde ekim zamanlamasına uygun şekilde duyurulara çıkıyor ve Ata Tohumu temin etmek isteyen vatandaşların başvurularını alıyor. Duyurulardan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarını, sms bilgilendirmelerini takip etmeniz ve “Yanıbaşımda Karatay” mobil uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekiyor.

Karatay Belediyesi’nin başlattığı milli tohum hamlesini ben çok kıymetli buluyorum. Bu kıymetli projenin başarıya ulaşmasını yürekten temenni ediyorum.

'Karatay Ata Tohum' projesinde nihai amaç olan ata tohumlarının çoğaltılmasında ben de üzerime düşeni yapmak için çalışıyorum.

Karatay Belediyesi Basın Müdürü Kemalettin Nokta tarafından bana ulaştırılan tohumları balkonuma ektim. Ürünleri hasat etmek nasip olursa elde ettiğim yeni tohumları da inşallah köyüme ekmeyi düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR