Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Efsane geri döndü

Efsane geri döndü

Konya’nın en bilinen markaları, daha doğrusu buluşma noktaları neresidir diye soracak olsanız, özellikle belli bir yaşın üzerindekiler için bu noktalar; Şirin Hanım Çeşmesi, Kibrit, Fenni Fırın, Kadınlar Pazarı, Anıt, Konya Lisesi ve Konya İmam Hatip diye uzar gider.

Bu markalar Konyalıların aklında yer edinmiştir. Konya’nın efsaneleridir.

İşte bu efsanelerden biri yıllar sonra geri döndü. Efsane “Fenni Fırın” yeni yüzüyle yeni adresinde yeniden Konyalılarla buluştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akabe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Fenni Fırın’ın açılışı Başkanlar Uğur İbrahim Altay, Hasan Kılca, Ahmet Pekyatırmacı ve Mustafa Kavuş’un katılımıyla dün gerçekleştirildi.

Basın mensupları olarak bizler de görevimiz gereği açılış törenine katıldık, başkanlarla birlikte yeni Fenni Fırın’ı gezme imkanı bulduk.

Çok etkilendik. Gerçekten çok kusursuz ve hijyenik bir mekan olmuş.

Sağlık önlemlerinin üst düzeyde tutulduğu merkezin yapımını da Konyalı bir firma üstlenmiş. Üstelik bu firma, Konya’da ortaya koyduğu bu başarılı çalışmayı referans alarak başka şehirlerde de benzer kompleksler inşa etmeye başlamış.

Konya Modeli Belediyecilik dediğimiz kavram tam olarak bu işte.

Şehrin sadece alt yapısı veya üst yapısıyla değil, sanayisiyle, eğitim ve kültürüyle de model şehir oluşuna güzel bir örnek olmuş.

Günde 80 bin ekmek üretme kapasitesine sahip olan bu güzel fabrikaya ait şu anda şehrin farklı noktalarında 25 büfe vatandaşlara hizmet veriyor. Bu büfelerin sayısı çok kısa bir sürede 50’ye çıkacak.

Konyalıların sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaşması adına yapılan bu yatırıma tam not verdik. Konyamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ederiz.

KARATAY BELEDİYESİ DE EKMEK KONUSUNDA GÜZEL İŞLER YAPIYOR

Halk ekmek konusunda şehirde teşekkür edilmesi gereken bir diğer isim de Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca.

Karatay Belediyesi tarafından vatandaşın daha ucuz ve sağlıklı ekmek temin etmesi amacıyla yıllardır yürütülen Halk Ekmek uygulaması büyük ilgi görüyor. Belediyenin ilçenin büyük bölümündeki satış büfeleri aracılığıyla vatandaşa ucuz ekmek imkanı tanıdığı büfelerin önüne ne zaman baksam kuyruk var.

Ekmekler o kadar taze ve güzel kokulu ki zaman zaman ben de tercih ediyorum. Üstelik ekmeği 5 TL’den satıyorlar. Bu anlamda Karatay Belediyesi de bu işi başarıyla yürütüyor.

Bir diğer dikkat çeken nokta ise glutensiz ekmek üretimi!

Karatay Belediyesi’nin özellikle glutensiz ekmek konusunda sınırları aşan başarısı hakikaten takdiri hak ediyor. Karatay Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2019’da başlattığı glutensiz gıda ürünlerini sadece Konya’da değil, Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce Çölyak hastasına ulaştırıyor.

Hatta Antalya, Sivas, Çorum’un yanı sıra, bazı şehirlerin belediyeleri bile Karatay Belediyesi tarafından üretilen glutensiz ekmeklere, kendi ambalajlarını giydirip vatandaşlarının hizmetine sunuyor.

Bir bir şahit oldum. Çölyak hastalarının imdadına yetişen Karatay Belediyesi ve Başkan Hasan Kılca çok dua alıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR