Hatice Dursun

Hatice Dursun

EMNİYET KEMERİYLE HAYATA BAĞLAN.

EMNİYET KEMERİYLE HAYATA BAĞLAN.

Emniyet kemeri;kazaları önlemeyen ancak meydana gelebilecek yaralanmaları en aza indirmeye yarayan güvenlik aracıdır.Bizim için hayati değere sahip olan bu aracı kullanmayı ne kadar da çok ihmal ediyoruz. Yani hayatımızdaki tehlikeleri  erteliyoruz. Aslında izlediğimiz,duyduğumuz trafik kazaların bazıları her an başımıza gelebilecek  kadar yakın.. işte bunun farkında vardığımız zaman hayatı önemsiyoruz,her an bu bilinçle yaşıp hayatımızı dikkate almıyoruz.

Pek çok kazada emniyet kemeri kullanımı sayesinde insanların hayatının kurtulduğunu biliyor muydunuz?  Trafik kazalarında meydana gelen ölümlerin birçoğu emniyet kemerinin takılamamasın kaynaklanıyor.Ayrıca önemsemeyip takmadığımız kemer kazalar sonucunda geri dönüşü olmayan maddi manevi hasarlar bırakıyor.Emniyet kemeri dediğimiz şey;hayatla ölüm arasındaki ince çizgiyi belirleyen bir köprü işlevini görmekte bu köprüyü yıkıp inşaa etmekte bizim elimizde.

Geçen hafta yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum;ailecek arabayla eve gidiyorduk hava çok soğuk ve kar yağıyordu.Arka koltukta oturuyordum.Herşey bir anda oldu Annemin bağrış sesini duydum ve arabanın içinde sarsıldığımızı hissettim. O an kaza yaptığımızı ve bir arabayla çarpıştığımızı anladım.Çok şükür ki büyük bir can kaybı yaşanmadı. Buradan ulaşmak istediğim sonuç şu ;sürücünün kemeri takılıydı ve herhangi bir can kaybı olmadı,ön koltukta oturan annemin kemeri takılı değildi ve yaralandı arka koltukta benim de kemerim takılı değildi ve yaralandım. Bu yaşadığım olaydan sonra bindiğim her arabada arka koltukta  bile kemerin takılı olmasına dikkat ediyorum.Tüm bu sonuçlar  bir kaza da kemerin ne kadar  önemli olduğunu gösterir nitelikte.

Kısacası ,trafiğe çıktığınız her yerde emniyet kemerinizin takılı olduğundan emin olarak yola çıkın.Emniyet kemerin yoksa sevdiklerinde yok.Velhasıl emniyet kemeri takalım takmayanları uyaralım…

Selam ve dua ile Allaha  emanet olun.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hatice Dursun Arşivi
SON YAZILAR