Prof. Dr. Ramazan Altıntaş

Prof. Dr. Ramazan Altıntaş

Gazze bir Turnusol Kâğıdı

Gazze bir Turnusol Kâğıdı

Siyonist İsrail’in Gazze’de yürüttüğü korkunç katliam ve soykırımda bugüne kadar 30 binden fazla Filistinli Müslüman şehit düştü, düşmeye de devam ediyor. Yaklaşık 70 bin Müslüman da ağır yaralı. Binlercesi de enkaz altında kaldı. İşgalci İsrail bütün bu katliamları, ABD ve İngiltere gibi Batı ülkelerinin destekleriyle gerçekleştirdi ve hala saldırılar devam ediyor.

Mübarek Ramazan ayının girişine sayılı günler kaldı. Tel Aviv’de oturan yeni Naziler inançlara saygı duymuyor, aksine ramazan ayı geldiğinde Müslümanlara ve İslam’ın kutsallarına karşı saldırılarını daha çok artırıyorlar. Gazze şeridinin Refah kentine sürdükleri Müslümanları şimdi de ya imha ya da Mısır tarafına geçmekle karşı karşıya bir tercihe zorluyorlar. Dünya Müslüman halkları da bu durumu sessizce seyrediyor, ne yazık ki.. Bakalım Mısır sözünde mi duracak yoksa Filistin Müslümanlarını satarak kazanca mı tahvil edecek? Her şeyi zaman gösterecek.. Çünkü Refahın dışında Mısır topraklarında harıl harıl çadır kentlerin kurulduğu görülüyor. İşgalci düşmanın amacı, Filistinlileri ortadan kaldırmak ve yok etmektir. Kim buna çanak tutarsa tarih asla affetmeyecektir.

Topyekûn işgal edilmiş bütün Filistin topraklarında beş aydır sürdürülen soykırım ve vahşet karşısında ortaya çıkan tablonun şu şekilde netleştiğini görüyoruz:

Siyonist İsrail güçlü savaş makinasına rağmen başta Hamas’ın ortadan kaldırılması olmak üzere hiçbir hedefine ulaşamamıştır. İnşallah ulaşamayacaktır da.. Bu şekilde bir siyaset izlemeye devam ettiği sürece güvenlik kaygısı arttıkça artmaya devam edecektir. Çare iki devletli, adil, coğrafi bütünlüğüne sahip başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasındadır.

Aksa Tufanı, İsrail istihbaratının kâğıttan bir kaplan olduğunu gösterdi. Yenilmez propagandası yapılan yapının bir örümcek ağı olduğunu açık etti.. Siyonist İsrail’in bu yenilgi psikolojisi nesiller boyu devam edecektir. Siyonistler başarısızlıklarının faturasını korkakça; savunmasız, masum, günahsız çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve tüm sivillere kesmişlerdir. Çünkü onlar, bütün Filistinlileri hamas olarak görmektedirler. Bu sebeple Gazze şehrini enkaza çevirdiler. Bunu da hava gücü ile yaptılar. Buna rağmen korkunç bir bataklığa saplandılar. Hamas’ın uçak savar füze sistemleri olsaymış bunu da yapamayacaklarmış..

Siyonist İsrail, var olduğu günden beri Hristiyanlardan gördüğü itilip kakılmayı, soykırıma tabi tutulmalarının acısını onları koruyan ve kucak açan Müslümanlardan çıkarıyor. Maalesef kendilerini, Alman Nazilerinin yerine konumlandırmışlardır. Tarihin garip bir cilvesi, bu.. Vefasızlığın ve kadirbilmezliğin bir göstergesi, bu. Yaptığı bu zulüm, bir gün bumerang gibi geri dönüp kendisini de vuracaktır. . Zü’l-intikam sahibi olan Rabbim bunu da bütün bir insanlığa gösterecektir. Çünkü zulümle abat olunmaz.

Siyonist İsrail’e karşı kendi halkından ve dünyanın vicdanlı insanlarından ateşkes çağrıları her geçen gün yükselmeye devam ediyor. İsrail, Uluslararası Adalet Divanının kararlarını hiçe sayıyor, Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında ölüm makinalarıyla ölüm kusmaya devam ediyor. Bununla da yetinmiyor, her türlü işkence, yıkım ve şiddet politikasını sürdürüyor. Bizler, Siyonistlerin Avrupalı doku uyumu olan yönetimlerine bir şey demiyoruz. Herkes kendi cibilliyetinin gereğini yerine getiriyor. Şu iki milyar Müslüman dünyanın yöneticileri ne zaman seslerini yükseltecekler? Yanıyoruz da bu ölüm sessizliğine ve vicdan kaybına yanıyoruz. Unutmayalım bir gün mazlum, o kadar da kararlı ve direniş ruhuna sahip Filistin halkının üzerine zafer ışıkları doğacaktır. Ya bu konuda sessiz kalanlar o zaman nasıl bir sabaha uyanacaklardır? Sessiz yığınlar sükût etmekle Siyonistlere destek verdiklerinin farkındalar mı? Hepimiz imtihandayız. Saldırıya maruz kalanlarla, saldırı karşısında kardeşlerine yardım etmeyenler de….

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof. Dr. Ramazan Altıntaş Arşivi
SON YAZILAR