Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Gümbür gümbür geliyor

Gümbür gümbür geliyor

Cuma günü Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın misafiri olduk.

Artık geleneksel hale gelen basın buluşmasında yine Lavanta Bahçesi’nde tüm refiklerimizle birlikteydik.

Karatay Belediyesi’nin gözde merkezlerinden biri haline geline Lavanta Bahçesi yine çok renkli ve düzenliydi. Başkan Kılca ise her zamanki gibi çok mütevazı ve hayli heyecanlıydı. Bu hafta sonu gerçekleşen Lavanta Günleri için tüm Konyalıları bizim aracılığımızla davet ederken, görev döneminde yaptığı hizmetlerden de bahsetti.

Hasan Kılca’nın görev döneminde eğitimden spora, imardan şehirleşmeye, kültürel ve sosyal faaliyetlerden sanata, turizmden park-bahçe işlerine kadar pek çok alanda büyük mesafeler kat edildi.

Üstelik bu hizmetlerin tümü, Karatay Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla şehre kazandırıldı. Yani Karatay’da uzun yıllardır devam eden gelenek yine bozulmadı. Hasan Kılca döneminde de krediye bulaşılmadı, borçlanmaya gidilmedi. Ama hizmetler neredeyse üçe beşe katlandı.

Allah var çok çalışkan ve tecrübeli bir belediye başkanı olduğunu her zaman söylüyoruz.

Başkan Kılca bu sebeple çok başarılı bir dönemi geride bıraktı diyebiliriz.

Belediyecilik hizmetlerinde o kadar uzun yıllar şehre hizmet verdi ki, kendisinden de bunun aksi beklenemezdi zaten.

Sevgili dostlar, Lavanta Bahçesi’nde yapılan basın toplantısının ardından Başkan Kılca ile birlikte, geçen sene müjdesi verilen Gül Bahçesi’ne geçtik.

Lavanta Bahçesi’nin hemen karşısında yer alan araziye kazandırılan Gül Bahçesi, bu senenin Mevlana Yılı olması hasebiyle Mevlana Gül Bahçesi ismini almış.

Birbirinden güzel güllerle bezenen bu alan da Konya’nın gözde mekanlarından haline gelecektir. Özellikle fotoğraf tutkunları ve gelin-damat çekimlerinin bir numaralı merkezi olacaktır.

Çok değil, 2-3 sene önce molozlarla dolu olan bakımsız bu bölge, Lavanta Bahçesi ve Mevlana Gül Bahçesi ile birlikte adeta çölde bir vaha haline getirilmiş durumda.

Üstelik daha bu güzelliğin devamı da gelecekmiş…

Mevlana Gül Bahçesi ziyaretimizin ardından tekrar Lavanta Bahçesi’ne döndüğümüzde bunun ilk işaretlerini bizzat Hasan Kılca’dan aldık.

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin Lavanta Bahçesi’nde gerçekleştirdiği toplantı esnasında bir ağaç gölgesinde toplantının bitmesini beklerken Başkan Kılca ile sohbet ettik.

Lavanta Bahçesi’nin arka tarafında bulunan araziye çok kısa zamanda bir yatırımın daha kazandırılacağını öğrendik.

Başkan Kılca’nın söylediğine göre, Türkiye’deki en güzel ve donanımlı hayvanat bahçelerinden birisi bu bölgeye inşa edilecek.

Mesela bu defa parmaklıklar arasında olan hayvanlar değil insanlar olacak.

Kulağa garip gelebilir, işin aslı şöyle; ziyaretçilerin yürüyüş yapacağı alanlar kafes içinde olacak ama hayvanlar doğal ortamında serbest dolaşımda olacak. Sadece et oburlar ve ot oburlar arasına bir set çekilecek. Akarsular, köprüler, değişik bitkiler gibi donatılar da yer alacak.

Konya’da en çok ziyaret edilen mekanlardan biri olan Karatay Hayvanat Bahçesi, bu düzenlemeyle Türkiye’de en dikkat çekici merkezlerden biri olacak.

Başkan Kılca daha pek çok çalışmadan bahsetti ama benim dikkatimi en çok çeken proje bu oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR