Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Hangi isimler AK Parti MKYK’da olacak?

Hangi isimler AK Parti MKYK’da olacak?

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 7 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi öncesi teşkilat binasında Konya basınıyla buluştu.

Kongreye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Angı, Konya gündemine dair de açıklamalar yaptı.

Başkan Angı’yı yakalamışken elbette aklımızdaki soruları sorma fırsatı bulduk.

Merakımız, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda (MKYK) Konya’dan hangi isimlerin kendisine yer bulacağıydı.

Ne var ki, Başkan Angı ser verdi sır vermedi.

Kongrede AK Parti’nin her bölgeden değerli isimlere yer vereceğini belirtti. Ama kısa bir ip ucu verdi.

Hasan Angı’nın anlattıklarından çıkarttığım sonuca göre; AK Parti yeni dönemde önemli bir hamle yapacak.

AK Parti, geride bıraktığımız Genel Seçimlerde 2002 yılından beri partide en büyük değişimi gerçekleştirmişti. AK Parti listelerinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de önemli değişiklikler yapılırken, 181 kişi liste dışı kalmıştı. 3 dönem kuralı ise istisnasız şekilde uygulanırken, listelerin değişimi ise yüzde 65 olarak gerçekleşmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AK Parti yönetiminin, 4. Olağanüstü Kongrede bu değişim sürecinden yola çıkarak büyük bir sürpriz yapması bekleniyor.

Mevcut milletvekillerinin TBMM’deki yoğunluğunun göz önünde tutulacağı yeni listede, MYK ve MKYK’ya dışarıdan isimlerin alınması düşünülüyor. Daha net ifadeyle AK Parti’nin yeni MYK’sı ve MKYK’sının bir vefa listesi olacağı düşünülüyor.

AK Parti’ye emek vermiş ama 3 dönem kuralına takılmış ya da çeşitli sebeplerle yedek kulübesinde bekleyen bazı isimlerin yeni MYK ve MKYK’da yer alması bekleniyor.

Konya’da da 5-6 ismin MYK ve MKYK’da kendisine yer bulacağı düşünülüyor.

Şöyle hafızayı zorlayıp Konya’da 3 dönem kuralına takılmış olan veyahut şu anda kenarda beklemekte olan isimleri düşününce çok fazla alternatif kalmıyor zaten.

Yine hepimizin uzun yıllardır bildiği, tanıdığı isimler yeniden siyaset sahnesine dönüyor gibi…

KONYA’DA BAŞKANLAR YOLA DEVAM EDECEK Mİ?

Bakan Angı, yerel seçimlere ilişkin de dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

Konya Büyükşehir, Karatay, Selçuklu ve Meram’da başkanların yola devam edip etmeyeceği yönündeki soruya verdiği cevap haber değeri taşıyordu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ve Konya’nın 31 ilçesini Cumhur İttifakı’nın kazanacağını belirten Angı, bu yerel seçimlerde aday belirleme konusunda farklı bir yaklaşım sergileneceğini de belirtti.

Yani önümüzdeki yerel seçimlerde yola devam edilecek olan isimlerin erkenden açıklanması bekleniyor.

Gereksiz yıpranmalara izin vermemek için AK Parti böyle bir strateji uygulayacak. Başarılı başkanlar yıpratılmayacak, aday adaylığı sürecinin stresini yaşamayacak.

Halk nezdinde başarısız bulunan başkanlar ise aday adaylığı sürecinde değerlendirilecek.

Başkan Angı’dan aldığım hissiyat, Konya merkezde başkanların aynen yoluna devam edeceği yönünde.

Çünkü Başkan Angı, Konya’daki uyumdan çok memnun.

Hatta bu uyumu şu şekilde özetliyor, “Belediyelerimizin yaptığı her türlü kültür faaliyeti ortada. Dünya Belediyeler Birliği Konya’da toplanacak. Konya, dünyanın 4 bir tarafından gelmiş yerel yöneticilerin ağırlanmış bir şehir olacak. Her alanda büyükşehir belediyemiz hizmet etmeye çalışıyor. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda şehri güzelleştiriyor. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde böyle bir uyum yok. Biri bir şey yapmak isterken, diğeri engel oluyor. Kaybeden ise oradaki yaşayan vatandaşlar oluyor. Hamdolsun Konya yoluna güzel bir şekilde devam ediyor.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR