Gökhan Kırlangıç

Gökhan Kırlangıç

Hanımlar Bir Araya Gelince

Hanımlar Bir Araya Gelince

Hanımlar bir araya geldiğinde söz döner dolaşır eşleri ile yaşadıkları olaylara da uğrar. Kimi zaman bu paylaşımlar olumlu sonuç verir. Kişi, “Meğer benim eşim ne kadar da anlayışlıymış” diye şükreder, fakat bazen olayların sadece dışarıdan görünen kısmına aldanarak kendi eşinin anlayışlılık ve güzel geçim konusunda geri kaldığını zanneder. Oysa unutulmaması gereken çok önemli bir nokta vardır: En iyi eş sizin dünyanıza en uygun olandır. Yakınınızın “ideal eşi” kim bilir hangi beşeri zaaf ve aksaklıklara sahip? Siz perde arkasını bilmediğinizden o kişiyi gözünüzde yükseltebilir, eşinizi ise içten içe suçlayabilirsiniz. Duygularınız bu noktaya geliyorsa çok dikkatli olmalısınız. İşin sonu haset gibi çok zararlı bir hastalığı kapmaya varabileceği gibi eşinize daha önyargılı ve kırıcı davranmanıza da neden olabilir.

Gerçekten hanımlar eşleri tarafından beğenilmek ve beğenildiklerini sık sık duymak isterler. Kendilerine değer verildiğini ise ince düşünülmüş küçük ayrıntılarda görme eğilimindedirler. Hediye çok büyük olmasa da üzerinde kafa yorulmuş olması kendilerini değerli hissetmelerine neden olur. Hanımına tatlı dille yaklaşan ve ona iltifatta cömert olan bir erkek, hanımından cömertçe puanlar alabilir. Eşiniz  “Ben sizin için gece gündüz koşturuyorum; böyle ufak tefek şeyler yüzünden canımın sıkılmasını istemem” diye düşünebilir ve hanımına kırgınlıkla yaklaşabilir. Bu durumda ise olay daha da içinden çıkılmaz boyuta gelir.

Önemli olan eşlerin birbirlerinin ihtiyacına göre davranmaya özen göstermesi ve çevresine bakarak eşini kıyaslama yanılgısına düşmemesidir. Karşınızdaki kişi eşinin ne kadar kusursuz bir hayat arkadaşı olduğunu ve evliliklerinin nasıl peri masalı gibi mutlulukla geçtiğini söylerse söylesin gerçekler bu kadar da tozpembe değildir. Hakikatte sorunsuz evlilik yoktur.Öyleyse çiftler ne kadar iyi geçinme eğiliminde olursa olsun evlilik gerçekten çaba gerektiren, sabır isteyen bir müessesedir.

Hatırdan çıkarılmaması gereken, örnek gösterilen kişilerden ziyade eşinizin sizinle ne denli uyumlu olduğudur. Hiç kimse kendisinin başkası ile kıyaslanmasından hoşnut olmaz. Böyle bir yaklaşım sonucunda eşler “Daha iyi bir eş olmalıyım” şeklinde düşünmekten ziyade “Eşim benim kişiliğimden hoşnut değil; demek ki beni olduğum gibi kabul etmek istemiyor, değiştirmek istiyor” düşüncesine kapılır. Sonuç itibariyle kıyas yaptığında kişi, hem kendi içinde sıkıntı yaşar hem de eşinin huzurunu kaçırabilir.

 “Annem hiç şikayet etmeden her işin üstesinden gelebiliyordu; hanımım neden böyle değil?” veya “Arkadaşımın eşi hanımına her zaman yardımcı olur. Benim eşim niçin tembel?” gibi serzenişlerde bulunurlar. Ancak evlilikte ufak tefek hataları mazur görmemek, karşısındakinden en mükemmel davranışı beklemek çeşitli sıkıntılara neden olur. Sözüm son olarak şudur ki ; Eşler birbirlerinin hatasını güzel bir üslupla ve tatlı yollarla gidermeye niyetlendiğinde, yapılan küçük yanlışlar sorun olmaktan çıkar, paylaşım ve yardımlaşmayı arttıran birer fırsat haline dönüşür. Paylaşmanın zirvede yardımlaşma nın yürekten olduğu yarınlar  dileyelim ne dersiniz ?

Kalın efendim sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gökhan Kırlangıç Arşivi
SON YAZILAR