Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Hasan Görgülü Başkana çağrı!

Hasan Görgülü Başkana çağrı!

Geçtiğimiz gün babamın amcası Nail Koyuncu’nun vefatı üzerine Altınekin Akıncılar’daydım. Öncelikle amcamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve akrabalarıma baş sağlığı diliyorum.

Nail amcamızın mekanı cennet olsun inşallah.

Gelelim bugünkü konumuza.

Bugünkü konumuz yine Altınekin üzerinden devam edecek. Birazcık siyasi gündemden bahsedeceğiz elbette ama asıl konumuz vatandaşın talebi ve şikayetleri üzerine olacak.

ALTINEKİN’DE ADAY BOLLUĞU VAR

Yerel seçimlere 5 aydan kısa bir süre kala Konya’da kulisler hareketlenmiş durumda. 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek seçimler öncesi özellikle taşra ilçelerde çok sayıda isim aday adaylığı için çalışmalarını sürdürüyor. Bazı ilçelerde ise adeta aday bolluğu yaşanıyor. Bu ilçelerden biri de Altınekin.

İki dönemdir Altınekin Belediye Başkanlığı görevini yürüten mevcut başkan Muharrem Dere yeniden aday olmayı düşünmüyor.

Bu kararın ardından Altınekin İlçesi için çok sayıda isim AK Parti’den Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusu yaptı. Konya’da AK Parti’den en fazla aday adayı başvurusunun olduğu ilçelerin başında gelen Altınekin’de şu ana kadar; İhsan Ünal, Agah Yılmaz, Mustafa Solak, Mehmet Elmalı, İsa Köprülü, Sami Yatgın, Hasan Poçan, Bekir Kağnıcıoğlu ve Emre Çınarka adaylığını açıkladı.

Anlaşılan Altınekin’de çok çekişmeli bir süreç yaşanacak.

Ama Altınekin halkının asıl gündemi şu anda bu değil! Altınekin halkının gündemi ulaşım sıkıntısı.

HASAN GÖRGÜLÜ BAŞKANIN DİKKATİNE!

Altınekin halkının gündemi ulaşım sıkıntısı deyince sanki bir dağ köyünden ya da çetin bir coğrafyadan bahsediyormuşum gibi anlaşılabilir elbette ama şu anki durumun da bundan bir farkı yok gibi.

Çünkü Altınekin’e ulaşım çok pahalı.

Özel bir işletme aracılığıyla yapılan ulaşım kişi başı 70 TL üzerinden fiyatlandırılıyor. Yani sabah Konya’ya gelip akşam Altınekin’e dönmek zorunda olan bir vatandaş günlük 140 TL’yi gözden çıkarmak zorunda.

Bu fiyat bana fazla gelse de mevcut akaryakıt fiyatlarını göz önünde tutup belki normal karşılayanlar olabilir. Hızlı ve konforlu bir yolculuk yapmak isteyenler için elbette özel işletme aracılığıyla bir ulaşım hizmeti verilmesi gereklidir.

Fakat gelir düzeyi düşük olanlar için durum pek öyle değil. Herkes günlük 140 TL veremez…

Konya Büyükşehir Belediyesi de böyle düşünmüş olacak ki Altınekin için hizmet veren bir otobüs ayarlanmış.

Fakat ilçe halkının aktardığına göre; Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği bu otobüs haftanın sadece 3 günü hizmet veriyormuş ve haftanın 4 günü de şoförüyle birlikte Altınekin’de boş boş bekliyormuş.

Öyle söylüyor Altınekin halkı.

Üstelik ulaşımdaki bu tutarsızlıklar nedeniyle hiçbir memur Altınekin’de çalışmak istemiyormuş. En çok sıkıntı çekenlerin başında ise yine öğrenciler geliyormuş. Pek çok öğrenci ve memur ulaşımdaki bu uygulamadan çok rahatsız.

Bu konuda kamuoyu oluşturmam ve seslerini Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a duyurmam adına Altınekin halkının ricası oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Görgülü ağabey bu konuya bir el atacaktır diye düşünüyorum. İnsanlar bu konuda çok dertli. Duyurmuş olalım.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR