Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Hatadan dönüldü!

Hatadan dönüldü!

Asgari ücret ve memur maaş artış oranları herkesi tatmin etse de emekliler için aynı şeyi söyleyemem demiştim.

Pazartesi günkü yazımda, “Son bir haftadır çok sayıda emekli ile sohbet etme fırsatım oldu. Koyu AK Partili olan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ölümüne savunan, tanıdığım bazı emeklilerden bile çok büyük serzenişler duydum, duymaya da devam ediyorum. Bu konuda sokakta inanılmaz tepki var. AK Parti’nin oy deposu olarak değerlendirebileceğimiz emekliler, hükümetten bir düzeltme daha bekliyor” diyerek emeklilerin talebini duyurmuştum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti herkesin beklediği gibi yine yakışanı yaptı ve halkın sesine kulak tıkamadı!

İlk açıklamada yüzde 37.6 olarak duyurulan, daha sonra yüzde 5 ek zam verilen emekli maaşlarına bir düzeltme daha yapıldı. Zam oranı 42.6’dan 49.25’e çekildi.

Düzenlemeyi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25'e yükseltiyoruz” diyerek duyurdu.

İsabet oldu, büyük bir hatadan dönüldü. En azından adalet sağlanmış oldu.

Gönül isterdi ki emekliler hiç incitilmeseydi de bu karar başta verilseydi.

Neyse ki beklenen düzeltme yapıldı. Hayırlı olsun.

KONYA İÇİN 27 OCAK BÜYÜK GÜN!

Siyasi arenadan da bir şeyler yazmak gerekiyor elbette.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine geri sayım başlarken AK Parti'de Konya için ilçelerde yarışacak başkan adayları da belli oluyor.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından büyükşehirlerin ve illerin belediye başkan adayları açıklanırken AK Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mevcut Başkan Uğur İbrahim Altay olmuştu.

Konya’da gözler artık ilçe başkan adaylarına çevrilmişti. Ve nihayet o merakların giderilmesine az kaldı.

AK Parti’nin Konya’daki ilçe belediye başkanı adaylarının 27 Ocak Cumartesi günü açıklanması beklenirken, listelerde sürpriz isimlerin yer alacağı da öğrenildi.

İsimler bugün itibarıyla yavaş yavaş netleşerek basına da sızacaktır elbette. Ama ben önceden aldığım kulis bilgilerini bugünkü gazete manşetimize taşıdım. Ayrıntıları haberimizde okuyabilirsiniz.

İMAMOĞLU’NA BİR TÜRKÜ ÖNERİSİ!

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum harıl harıl çalışmaya devam ediyor. Açıkçası çok uzun zamandır AK Parti’nin İstanbul’da bu kadar yoğun çalışan bir adayı olmamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı saymazsak tabi…

Murat Kurum icraat adamı olduğunu bir kez daha gösterdi. Bakanlığı dönemindeki gibi neredeyse eve hiç gitmiyor. Bir bakıyorsunuz Anadolu Yakası’nda bir kahvehanede, bir bakıyorsunuz Avrupa Yakası’nda bir alışveriş merkezinde.

Üstelik tavırları ve hitabetiyle kendine çok güvenen dinamik bir yapısı var. Bu enerjisinin vatandaşa da yansıdığı görülüyor. Gittiği her yerde güzel karşılanıyor. Bence süreci çok iyi yönetiyor.

Öte yandan İstanbul için dün öğle saatlerinde bir bomba haber daha ajanslara düştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak Buğra Kavuncu ismini telaffuz etti.

Bu açıklamaya göre İmamoğlu’nun elinde bir tek DEM kaldı. Bu tabloya bakarak Sayın İmamoğlu’na bir türkü önermek istiyorum.

Aşık Mahzuni Şerif: NEM kaldı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR