Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

İstifalar başladı!

İstifalar başladı!

Geçtiğimiz hafta itibarıyla Konya’da yerel seçim mesaisi başladı. Hem teşkilatlar hem milletvekilleri hem de belediye başkanları kolları sıvadı.

Açılışlar, temel atma törenleri, saha çalışmaları, esnaf ve vatandaş ziyaretleri iyiden iyiye arttı, yerel seçim sathı mahaline girildi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Genel Seçimler ve 28 Mayıs 2023’te yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle belki de tarihlerinin en yoğun seçim gündemini yaşayan siyasi parti teşkilatları çok kısa bir molanın ardından hemen sahaya indi.

Bunu tüm partiler için söyleyemeyiz tabi ki; her zamanki gibi sahada şu anda en fazla çalışan teşkilatlar AK Parti teşkilatları olarak dikkat çekiyor.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı liderliğinde hem İl Başkanlığının üyeleri hem de ilçe teşkilatları sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunacak olan isimler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Konya’da ilk istifa haberi AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı’ndan geldi. AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu istifa kararını kamuoyuna duyuran ilk isim olmuştu.

Ardından sırasıyla AK Parti Kadınhanı İlçe Başkanı İrfan Karaca, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin ve AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Muammer Karaaslan görevlerinden ayrıldıklarını duyurdular.

Son olarak ise AK Parti Ilgın İlçe Başkanı Ömer Apil sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun’un da görevinden istifa edeceği söylentiler arasında.

Zikrettiğim isimlerin hepsi belediye başkanlığı aday adaylığı sürecini şimdiden başlatmış oldular.

Görüldüğü üzere Konya’da yerel seçim süreci çok hızlı başladı.

ÇUMRA’DA NELER OLUYOR?

Yerel seçim gündeminden bahsederken bir de Çumra’ya değinmek istiyorum.

Geçtiğimiz hafta Çumralı çiftçiler eylem yaptı, yine yol kapattı. Sulama sıkıntısı nedeniyle eylem yapan çiftçiler geçen sene de traktörlerle yolları kapatmışlardı.

Aslında Konya’da çok görmediğimiz manzaraları son yıllarda Çumra’da sık sık görmeye başladık. Öyle ki; muhalif gazetelerin, internet sitelerinin, yazarların ve sosyal medya kanallarının gündeminde Çumra bölgesindeki eylemler sürekli gündem ediliyor.

Geçen hafta yapılan yol kapatma eyleminde bir çiftçinin kullandığı, “Seçimlerde buradaydınız. Oy istediniz. Aldınız. Şimdi burada yanımızda değilsiniz” serzenişi muhalif basının ana konusu oldu.

Neyse ki, polis ve jandarma ekipleri tatlı dille, güler yüzle çiftçileri ikna etti ve yol yeniden trafiğe açıldı.

Demek ki eylem yapan bu çiftçilerle olay bu noktalara gelmeden doğru düzgün bir iletişim kurulsa bunlar hiç yaşanmayacaktı!

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan ve ekibinin bu noktada sınıfta kaldığını söylememiz lazım. Çumra’nın bu olaylarla anılmasının önüne geçmek için sahaya inip daha çok iletişim kurması gerekiyor.

En önemlisi de herkesle iletişim kurması gerekiyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR