Hakan Bahçeci

Hakan Bahçeci

Istırap Çeken Bir Ruhun Sahibisin

Istırap Çeken Bir Ruhun Sahibisin

Beyhude yaşadığını düşünme sakın. Ruhunda sakladığın ve bir türlü söze dökemediğin o sızı yaşadığının en büyük kanıtı. Dertlenmeye devam et başıboş ruhlar için. Sızı halinde kanayan bir yara taşıdığını görüyorum buna rağmen ayakta kalmak ve bu dünya sürgününü tamamlamak durumundasın.

Karanlık insanın en hızlı ulaşabileceği yer olsa gerek. Gözlerini kapattığın an karanlıktasın.

İçinde barındırdığın dünya, sahip olduğun tek cumhuriyet… Yönetim biçimi senin elinde… Krallıkta sensin, yönetilen de. Ruhunun zabıtası, savcısı ve gardiyanı kendinsin. Kaçılmaz bir hapishanede ruhunu esir etme.

Gülmeye karar verdiğin zaman, emrinle harekete geçen ve karşındakine gönderdiğin mesajlar senin kastettiklerinden farlı algılanabilir.

Anlaşılmadığını düşünüyorsun değil mi bazen? Bir tek sen değilsin korkma, aynı çıkmaza düşen. Oysa insanlar anladıkları kadar değil inandıkları kadar varlar.

Yüreğini ezen ve cenderedeymiş gibi hissettiren nedir? Bir cevap aramana gerek yok. Eğer bir fırtına çıkmışsa ve yelkensiz bir gemide yol alman gerekiyorsa, yüreğinin ezilmesi hiçbir şeydir. Anlaşılmıyor olmaktan daha vahimi anlıyormuş gibi yapanların sahte yüzlerini biliyor olmaktır.

İsyan etmek, çözüm değil sen de biliyorsun. Fakat isyan edebilme cesaretini hiçbir zaman kaybetme. Düştüğün karanlıklarda seni ayakta tutabilecek duygu isyan etme gücündür. Asi ruhlar inandığı değerler uğruna darağacına gidebileceğini peşinen kabul etmişlerdir.

Öfken, kontrolden çıktığı zaman, dinmesini bekle, büyük bir yıkım yaşadığını fark edeceksin. Viran kalmış gönül yurdunda, geriye dönüp çalacağın bir kapı kalmayacaktır. Öfken yoksa daha büyük tehlikedesin oysa.

Susmak, kaçıştır kimi zaman ama nereden nereye kaçacağını iyi tespit et. Plansız programsız yap bunu. Konuşmak için uzun ve karmaşık planlar hazırla. Susmak için değil ama. Susunca da anlaşabileceğin birileri varsa korkma, devam et susmaya.

Yıkıldığını ve bittiğini hissettiğin anlar olacak. Uzattığın eline zehirli sarmaşıklar dolanabilir, kim bilir sana uzatılan bir kadeh zehirdir belki de. Zehirli bir mey içmek bir şey değil de sevdiklerinden gelmesi yüktür ruhuna. Bilmukabele çaresizlik içinde kalmak bir kadeh zehirden daha acı vericidir.

Söylemek istediklerin ve söyleyemediklerinin toplamı, dudaklarınla hapsedilmiştir. Çıkanlar düşlerini bölen ve doğrularınla çarptığın kadardır. Hiçlikle çarparsan elde kalan büyük bir sıfır olacağına göre, kapladığın alanın bir diğerinden az olmayacağını unutma.

Anlamlı ve gerekli acılar vardır yaşaman gereken. Ne zaman olacağına zaten sen karar veremezsin o an geldiğinde hazır olacak mısın, bunu sor kalbine. Üflenmiş bir ruhu taşıyorsun, senin sen olduğuna tek gerçek şahit.

Hercümerç olursun böyle işte, uçurumun kenarında, uzatılan bir el yoktur, düşersin ve düşeceğin yer elini uzatacak kadar yakındır ancak düşmeyi bitiremezsin. Yukarı bak, gözlerin kapalı ise ışığa ulaşmak yine senin elinde, haydi aç gözlerini…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hakan Bahçeci Arşivi
SON YAZILAR