Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Kabinede Konya farkı!

Kabinede Konya farkı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Kabine’yi açıkladı. 18 kişilik yeni kabinede 16 yeni isim yer alırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un görevlerine devam etmeleri kararlaştırıldı. Yeni bakanlar kurulu, ekonomi ve siyaset dünyasında da olumlu karşılandı.

Açıkçası yeni kabineyi ben de çok beğendim. Türkiye Yüzyılı’na yakışacak şekilde taş gibi bir kabine oldu.

Hele bir de kabinede Konya’nın bu kadar güçlü bir temsil yetkisine sahip olması daha bir mutlu etti.

Yeni kabinede aslen Konyalı olan 4 isim yer aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeni kabinede Konya’yı temsil edecek.

Üzerinde konuşacağımız çok değerli ismin yer aldığı yeni kabine ile ilgili olarak ilerleyen zamanlarda değerlendirmeler yapacağız ama bugün mikro milliyetçilik açısından bakmak istedim. Konyalı yeni bakanlarla ilgili ilk değerlendirmeleri yapalım istedim.

FAHRETTİN KOCA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en güvendiği isimlerden biri oldu. Pandemi dönemi başta olmak üzere; savaş, deprem, sel gibi pek çok olumsuzluğu başarıyla idare etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, göreve devam etmesi yönünde Fahrettin Koca’ya ısrarcı olduğunu yönünde pek çok kulis bilgisi vardı. Tüm bakanlıklarda bir yenilenmeye gidilirken, Sağlık Bakanlığı’nda Fahrettin Koca’nın görevine devam edecek olması, kendisine duyulan güvenin bir göstergesidir herhalde. Çok öne çıkmasa da Konya’ya pek çok yatırımın kazandırılmasında önemli işler yaptı. Yeni döneminin hayırlı olmasını diliyorum.

ALİ YERLİKAYA

Türkiye’de liderle hep İstanbul tedrisatından geçer ya hani, Ali Yerlikaya’nın kaderi de öyle oldu. İstanbul gibi zor bir şehrin Valiliğini başarıyla yürüten Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı’nda da aynı başarıyı gösterecektir. Aslında 1 hafta önceden ismi kulislerde konuşuluyordu. Süleyman Soylu gibi güçlü bir karakterin yerine atanması kendisine duyulan güvenin bir göstergesidir. Aynı zamanda, iç siyasette şahin politikadan güvercin politikaya geçişin bir işaretidir.

ÖMER BOLAT

Konya Ereğli asıllı anne ve babanın çocuğu olarak İstanbul’da doğan Ömer Bolat, geçmişte MÜSİAD Genel Başkanlığı yapan aynı zamanda ALBAYRAK Holding’de CEO’luk görevini yürüten bir isim. AK Parti MKYK’da da görev yapan Bolat, iş dünyasının da çok yakından tanıdığı biri. Özgeçmişi hayli güçlü olan Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ı kısaca tanımlarsak; sahayı bilen, piyasaya hakim tam icraat adamı diyebiliriz. Market rafları, konut ve otomobil fiyatları gibi sıkıntıların çözümünde kendisine çok büyük işler düşecek. Mehmet Muş’a göre daha aksiyoner tavır takınacağını düşünüyorum.

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ

Aslen Konya kökenli bir ailenin kızı olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Göktaş, 1982'de Brüksel'de dünyaya geldi. Henüz genç yaşına rağmen çok önemli bir özgeçmişe sahip. Göktaş, 2009'da Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olarak Brüksel Parlamentosuna seçildi. Belçika'da yaptığı çalışmalardan dolayı 2019'da Kral Leopold Devlet Nişanı'na layık görülen Göktaş, 2020'de Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. 2019'dan bu yana İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Komisyonu üyeliği görevlerini sürdüren Göktaş, Fransızca, İngilizce ve Felemenkçe biliyor. Göktaş, evli ve 2 çocuk annesi. Özellikle LGBT gibi sapkın toplulukların ve aile yozlaşmalarının önüne geçilmesi için kendisini çok zor bir sınav bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuya verdiği önemi göz önünde tutarsak, kabinedeki en zor görevlerden birini yürütecek.

MURAT KURUM’UN EMEKLERİ UNUTULMAZ

Önceki kabinenin en çalışkan bakanı olarak bilinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise Konya’yı şimdilik Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edecek.

Şimdilik diyorum çünkü 10 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde Murat Kurum’un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yeniden icraatın en önemli ismi olacağını düşünüyorum. Çok büyük işler yaptı, emekleri unutulmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR