Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Kabus gibi…

Kabus gibi…

Trendyol Süper Lig’in 23. hafta mücadelesinde Konyaspor sahasında Rams Başakşehir’i konuk etti. Mutlak galibiyet parolasıyla maça çıkan yeşil beyazlılar karşılaşmaya fırtına gibi başladı.

Uzun zamandır ön alan baskısından bu kadar net sonuç alan bir takım görmemiştim açıkçası…

Konyaspor rakibine ön alan baskısı yaparak hataya zorladı ve kazanılan 2 atakta da hemen skoru buldu. 8. dakikada Louka Prip takımını öne geçirdi. Danimarkalı futbolcu 6 dakika sonra benzer bir atakta yeniden sahneye çıktı.

Marlos Moreno’nun kaptığı topta, Sokol’un arka direk pasında Prip 14. dakikada skoru 2-0’a getirdi.

Hemen kısa bir süre sonra ise Prip yine benzer bir pozisyonda 3. golü kaçırdı ve ilk yarı 2-0 sona erdi.

İkinci yarıda iki takım karşılıklı ataklar yakaladı. Konuk turuncu mavililer ağırlıklı olarak sağ kanattan gol aradı. Farkı 1'e indiren gol Metehan’ın sakarlığı sonrasında VAR uyarısıyla gelen penaltı neticesinde gerçekleşti.

Piatek 67. dakika itibarıyla skoru 2-1 yaptı. Baskısını arttıran konuk ekip sağ kanattan Deniz'in ortasında Piatek'in kafa golüyle maçta eşitliği yakaladı. Piatek bu golde İtalya günlerinden bir resital sundu. Maçta son sözü ise 90. dakikada söyledi. Uzak köşeye yaptığı vuruşla hem takımını öne geçirdi hem de hat trick yaptı.

Üçüncü golde kaleci Deniz’in de hatası olduğunu söylemeliyiz.

Fakat ben faturayı önce defans hattına sonra da hocaya keserim!

Bu defans hattıyla ancak bu kadar olurdu zaten. Konyaspor’un defans hattı bence ligin en kötüsü. Hatta 1. Lig’de bile ancak düşmemeye oynayan takımlarda oynayabilecek kaliteye sahipler. Guilherme’yi istisna olarak tutuyorum tabi ki…

Metehan ve Uğurcan’ın son maçlarda yaptıkları hatalar artık gına getirdi, bu ikilinin yanına Kahraman’ı ve Ahmet Oğuz’u da eklemek lazım. Çok formsuzlar…

Ömeroviç’in bu defans hattına kesinlikle neşter vurması gerekiyor.

Öte yandan Ömeroviç de değişikliklerde hata yaptı. Yunus Mallı’nın oyuna girişiyle hoca adeta intihar etti.

Yunus’un Konyaspor’a hiçbir katkısının olmadığını düşünüyorum. Yunus oyuna girince Konyaspor artık ileride top tutamaz hale geldi. Yunus’a atılan pasların hepsi boşa gitti.

Cikalleshi ve Moreno en azından topu ileride tutuyor, Başakşehir’in Konyaspor kalesine rahat rahat gelmesini engelliyordu. Değişikliklerden sonra maç tamamen Başakşehir kontrolüne geçti.

En çok Nzonzi’ye üzüldüm, emeklerine yazık oldu. Maçın en iyilerinden biri Nzonzi’ydi. Türkiye’ye geldiği günden bu yana belki de en iyi haftalarını yaşıyor. Çok koştu, mücadele etti, takımı adeta yönetti ama çabaları yetmedi.

Konyaspor artık tehlike hattının göbeğine yerleşti. Bundan sonra çok zor günler Konyaspor’u bekliyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR