Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya'nın aday listesi sürpriz oldu

Konya'nın aday listesi sürpriz oldu

AK Parti 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti.

Türkiye’de 27. Dönem'de görev alan milletvekillerinin yüzde 70'i değişirken Konya’da değişim yüzde 50 oldu.

Eski vekillerden 5’i yeni listede yer alırken 5 isim de liste dışı kaldı. AK Parti Konya’da 3 kadın adaya da listede yer verdi.

Adaylara kısaca bakacak olursak;

1-Tahir Akyürek: Yine AK Parti’den 1. sırada aday olan Tahir Akyürek Genel Merkez tarafından yeni dönemde Konya’ya abilik yapacak isim olarak seçildi.

2-Orhan Erdem: Özellikle kendi seçim bölgesi Akşehir’de sevilen bir isim olan Orhan Erdem de listedeki yerini koruyan isimlerden biri oldu. Kulislerde görevine devam edeceği zaten konuşuluyordu.

3-Selman Özboyacı: Listenin yeri en garanti isimlerinden biriydi. Yeni dönemde de görevine devam etmesi bekleniyordu zaten. Meclisteki en dikkat çekici genç isimlerden olan Özboyacı, AK Parti Genel Merkez’de de önemli görevler alacaktır.

4-Meryem Göka: Eski TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın eşi olan Meryem Göka belkide lisedeki en sürpriz isim oldu. Kulislerde ismi güçlü şekilde konuşulsa da Konyalılar kendisini pek yakından tanımıyordu. Almanya’nın Ettlingen şehrinde doğan Göka, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları’nda görev yapıyrdu. Daha önceki dönem AK Parti MKYK’da da yer alan Göka da dikkat çeken isimlerden biri.

5-Abdullah Ağralı: Listede ismini gördüğümde en fazla şaşırdığım isim oldu. Aday adayı olmamasına rağmen AK Parti Genel Merkezi tarafından listeye alındı. AK Parti’nin mevcut vekillerinden olan Ağralı, özellikle Cihanbeyli-Kulu bölgesi için stratejik olarak seçilmiş bir isim.

6-Mehmet Baykan: Uzun yıllardır bürokratlık yapan Mehmet Baykan da Konya’dan ziyade özellikle ulusal kamuoyu tarafından tanınan, konuşulan bir isim. Spor dünyasının çok konuşulan ismi olan Baykan, yeni dönemde Konya’yı temsil edecek.

7-Ziya Altunyaldız: Mevcut milletvekillerinden görevine devam eden bir diğer isim olan Ziya Altunyaldız da özellikle iklim değişikliği, enerji gibi alanlarda yaptığı çalışmalarla biliniyor. Bürokraside tanınan, uluslararası kamuoyunda da bilinen bir isim.

8-Latif Selvi: Sendikacılık dediğinizde Konya’da ismi akla gelen ilk kişidir Latif Selvi. Uzun yıllardır eğitim camiasına hizmet eden Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Selvi, özellikle eğitim camiasının meclisteki güçlü bir temsilcisi olacaktır.

9-Mustafa Hakan Özer: Yıllardır AK Parti Teşkilatlarında mesai harcayan isimlerden biri olan Mustafa Hakan Özer de listede; enerjik, icraat adamı, sahada koşturacak kişi olarak dikkat çekiyor.

10-Faruk Özçelik: Faruk Özçelik de yılladır bürokrasinin içinde olan bir isim. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı olan Özçelik de kamuoyu tarafından tanınan bir isim.

11-Burhanettin Sevencan: Adalet ve Kalkınma Partisi Hukuk Müşavirliği görevini de yürüten Sevencan iyi bir hukukçu olarak biliniyor. Ereğli doğumlu olan Sevencan’ın kendi bölgesinde yoğun bir çalışma yürütmesi gerekecek.

12-Armağan Güleç Korumaz: Kendisini yakından tanıdığımız isimlerden biri olan Armağan Güleç Korumaz, Mimarlar Odası Konya Şubesi Başkanlığı görevini yürütüyordu. Konya kendisini yakından tanıyor.

13-Ercan Uslu: Konya’nın emektar abilerinden biri olan Ercan Uslu’nun listede daha ön sıralarda olmasını beklerdim. Konya’nın tarihine damga vurmuş isimlerden biri olan Ercan Uslu, Konya Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllardır mesai harcamış bir isim.

14-Hümeyra Saçkesen: AK Parti Konya 6. ve 7. Olağan İl Kongresinde Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Saçkesen, AK Parti Konya Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Teşkilatı bilen bir isim.

15-Muhammed Zeren: Yine listede daha ön sıralarda olmasını beklediğim bir diğer isim Muhammed Zeren’di. Listedeki en genç isim olan Zeren 1992 doğumlu. Uzun yıllardır AK Parti Teşkilatlarının her kademesinde görev aldıktan sonra TÜGVA Dış İlişkiler Koordinatörü olarak atanmıştı.

BENİM YORUMUM

AK Parti’nin Konya aday listesini yukarıda kısaca özetledim. Görüldüğü üzere listede siyaset ve bürokrasi dışından kimse yok.

Aslında AK Parti özellikle teşkilat, siyaset ve bürokrasi geçmişine verdiği önemi bu dönemde de göstermiş. Listeler buna göre oluşturulmuş.

Hem ülkemiz hem de Konya için hayırlı olsun.

Ama şunu da söylemem lazım; AK Parti'nin Konya listesi sürpriz oldu. Beklenmeyen bir listeydi. Diğer şehirlerde değişim yüzde 70'ken Konya'da yüzde 50'de kalmış. Bu listeyi MHP, BBP ve Yeniden Refah için bir şans olarak görüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR