İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Konyaspor 3 maçta 7 attı, 7 yedi… Normal değil!

Konyaspor 3 maçta 7 attı, 7 yedi… Normal değil!

Deplasmanda kazanılan Kayserispor galibiyetinin ardından, 3 puana hasret kalan Konyaspor, misafir takım olmasına rağmen maça kazanma kurgusuyla çıktı. Oyun anlamında Karagümrük’e üstünlük kuran yeşil beyazlılar, ev sahibinin her önemli atağında kalesinde golü gördü. Sehic’in olmaması, takımda bazı futbolcuların da sakatlıktan tam anlamıyla dönememeleri, hamle ve plan anlamında Konyaspor’un işini zorlaştırdı.

Dünya kupası arası Konyaspor’a yaramadı. Araya galibiyetle giren Konyaspor, şu an ligin en fazla beraber kalan takımı…

İlhan hocanın kazanma hırsı futbolculara da yavaş yavaş aşılanmaya başladı. Lakin, doğru yapılanlar kadar yanlış yapılan işler de var… Konyaspor’un son dönemlerdeki halleriyle kıyaslayacak olursak, bu kadar gol yemesine alışkın değiliz… Ligin en az gol yiyen takımlarından biri olan Konyaspor, son 3 maçta 7 gol yedi. Bu da takım savunmasında bazı sorunların olduğunu ya da rakiplerin artık Konyaspor’u iyi çözdüklerini gösteriyor…

Maçka ilgili yazılacak çok şey var. Mame’nin altın kafası Konyaspor’un mağlup dönmesinin önüne geçti. Adil biraz daha soğukkanlı olsa belki de 2-0’dan galibiyetle dönen bir Konyaspor’u karşılıyor olacaktık. Erhan’ın Sehic kadar tecrübesinin olmaması rakiplere özgüven veriyor. Aynı zamanda defanstan oyun kurma anlamında da Konyaspor’un işini zorlaştırıyor. Ghuilerme bugün harika işlere imza attı. Eski Zymer’i de biraz izler gibi olduk. Zymer eski günlerine geri dönerse Konyaspor tekrar çıkış yakalayacaktır. Ancak bazı futbolcularla devre arasında yolların ayrılması gerekiyor. Konyaspor’un kalitesini kaldıramayan oyuncular var. Pavicic, Amilton gibi oyuncuların bileti kesilmeli! Faydası olmayan futbolcuların kadroda yer işgal etmesine gerek yok.

Ayrıca kaleci faktörü de maçın kazanılması için önemli bir etken… Batuhan 6 kurtarış yaparken, Erhan’ın sadece 2 kurtarış yapması, “Sen istediğini oyna, Sehic olmadığında kale güvende değil” demek… Kaleyi tutan 5 şutun 3’ü gol oluyorsa orada sorun var demektir. Konyaspor, oyun anlamında üstünlük kursa da yenilen saçma goller, deplasman galibiyetinden etti.

Ayrıca Çekici’nin nasıl bir futbolcu olduğu noktasında net bir ifade kuramıyoruz. Bazen diyoruz ki “ Bu oyuncu üst düzey” bazen de “Yerle yeksan” Her maçta aynı istikrarı sergilediğini görmüyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR