Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konyaspor gündemine dair…

Konyaspor gündemine dair…

Konyaspor’da 20 Kasım’da gerçekleştirilecek olan Genel Kurul’a çok az bir zaman kala, muhtemel başkan adayları konuşulmaya devam ediyor. Kulislerde, Konyaspor’un yeni başkanı olma ihtimali bulunan isimler konuşuluyor.

Mevcut Başkan Fatih Özkökçen’in aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler yeni başkan adaylarına çevrildi. Konya gündemine her gün yeni bir isim düşüyor.

Ben bu yazıyı kaleme aldığım dakikalarda ismi en çok geçen başkan adayı Adem Bulut idi.

Bize gelen bilgiler de aslında o yöndeydi.

Adem Bulut’un başkanlığa adaylığını açıklaması halinde yönetim kurulu listesinde Ömer Korkmaz’ın isminin de olacağı konuşuluyor.

Aslında Ömer Korkmaz’ın başkanlığında ve Adem Bulut’un ikinci başkanlığı görevinde bulunacağı bir yönetim şekli veya Adem Bulut’un başkan, Ömer Korkmaz’ın ikinci başkan olacağı bir yönetim şekli en çok dillendirilen seçenekler arasındaydı.

Sanırım bu yönde bir adım atılacak gibi duruyor.

Diğer taraftan, Konyaspor’da geçmiş dönemde de başkanlık görevini yürüten Hilmi Kulluk’un içinde yer aldığı ve Ekrem Coşkun’un da dahil olduğu bir yönetim şekli de konuşulanlar arasındaydı. Ömer Atiker’in başkan olduğu ve Ekrem Coşkun’un yönetimde yer aldığı ya da Ekrem Coşkun’un başkan olduğu ve diğer isimlerin yönetimde olduğu bir yapı gündeme düşmüştü.

Nihayetinde bugün yarın dananın kuyruğu kopacak.

Bu isimlerden birisi Konyaspor’un yeni başkanı olmak için kolları sıvayacak.

Gündemdeki isimlerin hepsi mütevazı isimler, bu isimlerin her birisine de Konyaspor başkanlığı yakışır doğrusu.

Bana göre Türkiye’nin en büyük beşinci takımı olan Konyaspor’a başkan olmak kolay bir vazife değildir. Kim seçilirse seçilsin, yeni başkanın geçmişten ders alması ve Fatih Özgökçen döneminde yapılan hataları yapmaması gerekiyor.

Daha mütevazı bir kişilikle yeni başkanın elini taşın altına koyması gerekiyor.

Konyaspor çok büyük bir kulüptür.

Son 5 yılda Konyaspor’da görev yapan antrenörlerden tutun da Konyaspor Stadını ve tesislerini ziyaret eden tüm isimlere kadar herkes hayranlığını her zaman dile getirmiştir. Hatta Konyaspor tesislerini büyük takımlar haricinde pek fazla takımda görmediklerini dile getiren ve Konya’da çalışmak istediği ifade eden futbol adamları olmuştur.

Modern tesisleriyle, güçlü taraftarıyla herkes Konyaspor’da çalışmak ister.

Geriye sadece doğru bir yönetim şekli kalıyor.

Scout ekibinin doğru transferleri, alt yapının güçlendirilmesi, paranın doğru kullanılması, planlamanın iyi yapılması durumunda başarı kaçınılmazdır.

Pek kulübün borçları ne olacak diye ben de soruyorum elbette.

Futbol gibi büyük paraların döndüğü bir endüstride elbette borç olacaktır ama bu borçların en önemli sebebi tabi ki yanlış transfer politikasından kaynaklı.

Transfer sürecinde borçların katlanmasının iki sebebi vardır.

Birincisi telaş transferi, ikincisi ise scout ve menajerlerin kulüpler üzerinden para kazanmaya çalışmasıdır.

İnşallah bu borçların sebebi telaş transferinden kaynaklıdır, ikinci seçeneği düşünmüyorum bile.

Konyaspor’un geçen transfer döneminden ders alıp bir daha telaş transferi yapmamasını diliyorum.

Transfer tahtası kapalı olan Kayserispor’un, zor durumda bulunan Rizespor’un ortaya koyduğu başarılar önümüzde duruyor. Demek ki ekonomik güç olmadan da başarı gelebiliyormuş. Yeter ki öze dönüp torpilsiz olması kaydıyla alt yapıya yönelelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR