Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Millete saygı duymayı öğreneceksiniz

Millete saygı duymayı öğreneceksiniz

Gün geçmiyor ki içerde ya da dışarda düzenlenen bir törende ödül almak için sahneye çıkan birisi çıkıp ülkemizi, insanımızı, değerlerimizi hedef almasın…

Yahu biz yirmi yıldır iktidardayız. Yirmi yıldır her seçimi kazanan bir parti ve ona oy veren halkı yirmi yıldır küçük gören, eline mikrofonu aldığında ilk olarak halkı cahillikle itham eden, halkın oyuyla kendi oyunun asla bir olamayacağını düşünen, ülkeyi sadece onlar gibi düşünenlerin yönetmesi gerektiğine inanan bir kesim var ve bitmediler.

Ne tuhaf değil mi? Bizim yasaklarla boğuştuğumuz, eylemlerle kendimizi ifade etmeye çalıştığımız bir gün iktidara geleceğimize inandığımız zamanlarda ki inanmış sanatçılarımızı yok ettik, bu güruhla güle oynaya yaşıyoruz…

Her fırsatta iktidar medyası olarak suçladıkları kanallarda yayınlanan dizilerde, filmlerde boy gösterip; o kanal sahiplerine ve kanalların desteklediği iktidara o iktidara oy veren millete hakaret ediyorlar.

Sonuç? Kendi kendilerine ödüller verip hastalıklı konuşmalar yaparak hayatlarına devam ediyorlar…

Sürekli yandaşlıkla suçlanan medyamıza açık çağrımdır. Ekranlarda görünmeseler kimsenin aklına gelmeyecek bu tipleri milletin gözüne sokmayı bırakın artık.

Gerçekten bir sanat icra eden en marjinal insanlar ölseler de kendilerine bir yer edinirler ve milletin gönlünde sanatlarıyla yaşarlar. Kimse Zeki Müren’i siyasi duruşuyla ya da başka halleriyle yargılamadı, yargılamıyor. Kimse Bülent Ersoy’un sanatını tartışmıyor. Bu insanların çıkıp milletin verdiği oyu sorguladığını gören var mı?

Peki tek yetenekleri ekran önünde olmak olan bu zavallılar bu haddi kendilerinde nasıl buluyorlar?

Bizim yüzümüzden… Reklam veren firmalar yüzünden… O firmaların ürünlerini alanlar yüzünden… Televizyon kanallarında o yüzlere yer verenler yüzünden…

Artık dur deme vakti geldi. Ülkesine, milletine saygısı olmayan kimseyi sırtımızda taşımayalım.

Bir de bu depremzedelere yardım konusunu en yetkili makamlar lütfen ele alsınlar. Depremzedelere yardım edip bunan pişman olanların yaptıkları yardımı onlara geri ödemek için formül geliştirelim mevzu kapansın.

Birde yetkili makamlar lütfen o şahsa sorabilir mi deprem bölgesindeki vatandaşlar için siz ne yaptınız da onlar başkası yaptı zannettiler. Nasıl bir yardım yaptınız sizler de hepimizin gözünden kaçtı?

Millete ve milletin kararına saygı duymayı herkes öğrenecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR