Ahmet Yeşil

Ahmet Yeşil

‘Oku’ eylemini ailece başlatmalıyız

‘Oku’ eylemini ailece başlatmalıyız

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.si düzenlenen ve büyük ilgi gören Konya Kitap Günleri geçtiğimiz günlerde başladı. 27 Ekim’e kadar sürecek etkinliğe, yüzlerce yayınevi ve yazarın yanı sıra, 1 milyon ziyaretçi bekleniyor.
 
Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe benim de katılma fırsatım oldu.
 
O kadar güzel bir ortam vardı ki, kendimi huzur dolu hissettim.
 
Mesela kapı girişinde kitaplardan oluşturulan dekor harika olmuş. Daha kapının önünde tabiri caizse kültürlenmeye başlıyorsunuz.
 
Yine salonun içine kurulan kitap kumbarası da kimin fikriyse çok mantıklı ve yararlı bir uygulama olmuş. Köy okullarının ya da kitaba ihtiyacı olan öğrencilerin ihtiyacı buradan karşılanacakmış.
 
Salon içinde kurulan fotoğraf çekim stüdyosu da insanların oldukça fazla ilgi gösterdiği bir yer. O alanın önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Herkes kitapla poz vermek istiyor.
 
Keşke sadece poz vermekle kalmasak da okusak bir de, ne güzel olurdu değil mi…
 
Kitaplar insanları birbirine yaklaştıran, gönülleri birbirine ısındıran, insanın kendini içinde hissettiği en güzel arkadaştır.
 
Çocuklarımızı küçük yaşlarda kitapla tanıştırıp arkadaşlıklarını sağlayabilirsek onlar için kalıcı bir beraberlik ve arkadaşlık olur. Çünkü kitaplar en iyi dosttur. Sırdaşımızdır, derttaşımızdır, kültürümüzdür, geleceğimizdir, medeniyettir.
 
Konya Kitap Günleri’nde bol sayıda öğrenciyi gördüğümde açıkçası çok mutlu oldum. Başlarında öğretmenleriyle birlikte gruplar halinde kitapları inceleyen minikler çok tatlı görünüyorlardı.
 
Çocuklara kitap sevgisini aşılamak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Günde en az bir saatimizi çocuklarımızla birlikte kitaplarla geçirmeliyiz. İlgi duyduğumuz bir alanda bir kitabı alıp çocuğumuzun dünyasına girmeli, onu bitirdikten sonra yeni bir kitap dünyasına yelken açmalıyız.
 
Yeri geldiğinde çocukla çocuk olmalıyız yani.
 
Bu durum aslında tüm aile fertlerimiz için geçerli, okuma eylemini ailece başlatmalıyız.
 
Sadece kendimiz değil diğer aile fertleri ile birlikte okuma saatlerimiz olmalı; ailecek televizyondan, akıllı telefonlardan, tabletlerden uzak bir saati kitapların sıcaklığında geçirmeliyiz.
 
Ülkemizde kitap okuma, ihtiyaç olarak maalesef neredeyse 300. sırada yer alıyor. Biz bu ihtiyacı ilk beş arasına almalıyız ve ülkemizi kitap okuma oranlarındaki düşük dereceden kurtarmalıyız.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Kitap Günleri’ni bu açıdan bakınca çok önemsiyorum. İyi ki böyle bir programı düzenlediler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yeşil Arşivi
SON YAZILAR