Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Otogar tamam ama ya Eski Kunduracılar?

Otogar tamam ama ya Eski Kunduracılar?

Konya'nın sıkıntılı bölgesi için nihayet karar çıktı! Yıllardır herkesin dilinde olan ama bir türlü adım atılamayan beklenti sonunda gerçekleşiyor. Selçuklu İlçesi otogar karşısında Sadık Ahmet Caddesi'nde yerleşim yerleri ve öğrenci yurtlarına yakınlığı ile tepkileri toplayan gazinolar için yıkım kararı çıktı.

Gazinoların yıkılması için belediye ve emniyet ekipleri harekete geçti. Bölgede KOSKİ su sayaçlarını sökerken, polis ve zabıta ekipleri de karşılaşılacak olaylar için yerinde tedbir aldı. İş makinaları çalışmaya başladı.

Konya bu kararı uzun zamandır bekliyordu.

Otogar çevresindeki gazinoların Konya'ya yakışmadığı her fırsatta söyleniyor, bu alan ile ilgili çalışmaların bir an evvel yapılması Konyalılar tarafından çok uzun zamandır isteniyordu.

Üstelik bu gazinoların yanında cami ve Konya'nın en büyük öğrenci yurdunun olması, yıkım kararı alınmasını zaten zaruri hale getiriyordu.

Şehrin girişinde, üstelik şehirlerarası otobüs terminalinin geçiş güzergahında yer alan, Konya’ya şehir dışından gelenlerin ilk karşılaştığı manzara olan, şehir imajını baltalayan bu bölge hakikaten Konya’ya hiç yakışmıyordu.

Konya’nın trafik bakımından en yoğun bölgelerinin başında gelen otogar kavşağı, gazinolara gelenlerin oluşturduğu trafik nedeniyle büyük bir sıkıntı da yaşıyordu.

Ayrıca bölgede meydana gelen asayiş olayları da hem civardaki esnafı hem de mahalle sakinlerini canından bezdirmiş durumdaydı.

Bu anlamda Konya’nın önemli bir sorununu daha bertaraf edip daha güvenli bir şehir olması açısından adım atanlar hayırla anılacaktır.

Ama bu adımın eksik bir adım olduğunu da hemen belirtmem gerekiyor.

ESKİ KUNDURACILAR BÖLGESİNİ DE ACİLEN KENTSEL DÖNÜŞÜME ALMAK GEREK!

Otogar kavşağındaki eğlence mekanlarının yıkılması gibi önemli bir kararı alan şehrin yöneticilerini tebrik etmekle birlikte bir de hatırlatma yapmam gerekiyor.

Eski Kunduracılar bölgesinde de benzer sıkıntılar mevcut.

Çok sayıda eğlence mekanı bulunan bu bölgede de özellikle geceleri sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Mesela Yeni Tren Garı’nda inen kız öğrenciler başta olmak üzere pek çok vatandaş geceleri tedirgin oluyor.

Çünkü eğlence mekanlarından çıkan şahısların yol açtığı trafik magandalıkları ve bazı asayiş olayları mevcut.

Otogar Kavşağı’nda yapılan operasyonun ardından Eski Kunduracılar bölgesinin bu işler için yeni bir cazibe alanı haline gelmemesi gerekiyor. Çünkü hayat boşluk kaldırmaz. Otogar Kavşağı’nda eğlence imkanını kaybedenler bu bölgede eğlenmek için bir talep oluşturabilir.

Zaten güvenlik ve trafik noktasında epeyce sorunlu olan bu bölgenin daha da beter hale gelmemesi gerekiyor.

Şehrin kalbi sayılabilecek bu derece önemli bir alanın da bir an önce ele alınıp yıkılması ve yeniden düzenlenmesi gerekiyor.

Eski Kunduracılar bölgesi, yıkılacaksa yıkılmalı, temizlenecekse temizlenmeli. Bu şekilde atıl durumda bekletilmesi bana doğru gelmiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR